Vörösboros meggyleves – strandra, piknikre is

Aki amúgy is hűtőtáskával jár egész napra strandolni, igazán belefér egy üvegben a meggyleves is. 😉

DSCF0057_2

Ez még egy tavalyi fotó, teljesen megfeledkeztem már róla, de szerencsére időben találtam rá, hisz épp tombol a meggyszezon. 😉 Főzzétek, hűtsétek, vigyétek, egyétek

Hozzávalók
1 kg meggy

2 dl vörösbor

6 dl víz

8 dl tej

fahéj

pár szem szegfűszeg
1 rúd vanília

cukor (ízlés szerint, de kb. 6-8 ek)

1 csomag vaníliás pudingpor

+1 dl tej

A meggyet kimagozzuk, beletesszük egy edénybe, rászórjuk a cukrot, a fahéjat, belekaparjuk a vanília magjait, és a rudat is beledobjuk. Teaszűrőben beleteszünk 4-5 szem szegfűszeget, hozzáadjuk a bort és elkezdjük összeforralni. Ezután mehet hozzá a víz, valamint a tej, és forrásig főzzük.

Ekkor a pudingport az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, folyamatosan keverve hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük. Eltávolítjuk a levesből a vanília rudakat és a teaszűrőt. A levest jól behűtjük.

Fogyaszthatjuk otthon, vagy egy csatos (jól záródó) üvegbe téve bátran tegyük bele a hűtőtáskába, és vigyük magunkkal a partra, a gyerekek örülni fognak neki. 😉

Ui: kiskanalat is csomagoljatok! 😉

Szólj hozzá!