Sós falatok

Mit kezdjünk a maradékkal? – Ízletes csigák sósan

sóscsigabiga2Kinyitva a hűtőt, némi maradékra bukkantam a jó múltkor. Mindenből egy kevés. Vétek kidobni bármit is, és habár néha járok úgy, hogy muszáj, azért igyekszem menteni a menthetőt. Ez most is így történt. A történeten tudunk gyorsítani, amennyiben kész leveles tésztát használunk, azonban itt és most kaptok hozzá tésztareceptet is, arra az esetre, ha leveles nem lenne kéznél.

Tészta
15 dkg liszt
1 tk só
12 dkg margarin
1/2 kis dobozos tejföl

Töltelék
(amit találsz)
1,5 marék kockázott bacon
1 púpos ek mascarpone
1 púpos ek túró
1 púpos ek tejföl
1 kis fej lilahagyma
bors

A tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hűtőbe vele kis időre. Addig jöhet a krém. Mindent be az aprítóba, ami össze is dolgozza pillanatok alatt. A tésztát 3-5 mm vastag téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen. Rákenjük a tölteléket. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem. (Ha van sajt, azt is reszelhettek rá sütés előtt.)

sóscsigabiga

Vélemény, hozzászólás?