Főétel Sós falatok

Fűszeres sajtgolyó

Bazsalikomos, fokhagymás, isteni!

DSCF9955_2

Egy időben ellepték a netet a sajtgolyó receptek, sokáig nem is akartam beállni a sorba, mondván, hogy minek osszak meg veletek olyat, amit úgyis lépten-nyomon láthattok más blogokon, vagy a Facebook-nak köszönhetően. De azért nyilván én is kipróbáltam. 🙂 És nagyon megszerettem, mert egyszerű, és nagyszerű, falatnyi, mutatós, cuki, és a gyerekek is szeretik.

Ami miatt most mégis elhoztam a receptet, az csupán az ízesítés végett van, így ha csak hajszálnyit is, de mégis másabb. A bazsalikom egyenesen zseniálisan finom benne, és nyilván a fokhagyma is csak emelt az ízvilágon. 🙂 Az eredeti recept, amit én is használok, Nassoló Dettitől van.

Hozzávalók
30 dkg trappista sajt
1 tojás
1 ek liszt
csipet só
1 mk szárított fokhagymapor
6-8 levél friss bazsalikom

zsemlemorzsa
olaj

A sajtot lereszeljük, icipicit megsózzuk (szerintem el is hagyható, mert a sajt úgyis sós), rászórjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott friss bazsalikomot, végül a lisztet. Összekeverjük, majd a tojással az egészet összegyúrjuk.

Apró golyókat készítünk, amiket finomra őrölt zsemlemorzsában meghempergethetünk (az eredeti recept szerint ez elhagyható – nekem most volt kiszórva a cukkinik panírozásából, ezért felhasználtam).

DSCF9949

Végül forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk kissé lecsepegni.

Ma rántott cukkini, kukoricás rizs, és tartármártás volt a golyók kísérője.

DSCF9952_2

HahoPihe a Facebook-on is!

regi

Még több receptért gyere ide:

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?