BULI KAJA Pizza Sós falatok

Pizzatekercs

Vacsira, vagy vendégeknek….

DSCF0299_2

Ezt a receptet cirka 3 éve kaptam. Egy barátnőm búcsúpartiján voltunk, és az egyik vendég (Piri) ilyet készített. Le is firkantotta nekem gyorsan, és azóta őrzöm a fiókomban. A múltkor a kezembe került, és meg is sütöttem. Nagyon finom, puha a tésztája, a töltelék meg igazán az ízlésünkre van bízva. 😉

Hozzávalók
1 kg liszt
0,5 l tej
2 dl olaj
3 ek cukor
5 dkg élesztő
1 kk só

Töltelék
2 nagy tubus pizzakrém
(házival helyettesíthető természetesen)
1 nagy doboz sűrű (20%-os) tejföl
0,5 kg sonka apróra vágva v. reszelve
(vagy párizsi, esetleg egy része más felvágott)
konzerv kukorica (opcionális)
pritamin paprika apróra vágva (opcionális)

Tetejére
reszelt sajt

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az olajat és a sót, és az egészet alaposan összegyúrjuk. Fél órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Enyhén lisztezett felületen egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Mindegyik téglalapot megkenjük jól a töltelékkel, majd óvatosan felcsavarjuk. Éles késsel felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A csigák tetejére reszelt sajtot szórunk.

180-200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Ha szeretnél Facebook-on csatlakozni, ide kattintva megteheted!

Kukkants be ide is, nem fogsz csalódni! 😉

Vélemény, hozzászólás?