Leveles szilvás-almás pirított morzsával

Isteni finom, rettentően egyszerű süti a rohanós napokra finom őszi gyümölcsökkel.

DSCF1097_2

A leveles tészta az egyik legjobb dolog a világon az édességkedvelő, de időhiányban szenvedő háziasszonyoknak. Időnként én is teszek a  hűtőbe/fagyasztóba egyet-egyet. A minap krumpli nélküli szilvás gombóc készült ebédre, de maradt még egy nagyon kevés szilva, és a “panírozásból” pirított morzsa. Így született meg ez a süti, ami másnap reggel 1-1 bögre tejjel tökéletes napindító volt.

Hozzávalók
1 cs. leveles tészta
1 alma
10-12 szem szilva
4-5 ek pirított morzsa
fahéj
cukor

A szilvát és az almát megmossuk. A szilva magját eltávolítjuk, az almát meghámozzuk, és magházát kivágjuk. A gyümölcsöket felkockázzuk. Cukorral és fahéjjal ízlés szerint megszórjuk. Alaposan összekeverjük.

A kész leveles tésztát kitekerjük (ha a másik fajtát vettük, kinyújtjuk), és tepsire helyezzük (a töltött sütit nehezebb átemelni, ezért érdemes már a tepsin összeállítani). Az egyik felét hosszanti irányban megszórjuk a pirított morzsa 2/3 részével. Ráhalmozzuk a fahéjas-cukros gyümölcsöket. A tetejüket megszórjuk a maradék pirított morzsával. A tészta másik felét óvatosan átemeljük a tölteléken, és a másik széle alá hajtjuk. Jól összenyomkodjuk egy villa segítségével, hogy ne tudjon szétnyílni.

A tetejét egy éles késsel megszurkáljuk, hogy a sütés közben a gőz távozni tudjon. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és szép világosra sütjük.

Hagyjuk kissé hűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

Facebook-on itt tudsz csatlakozni hozzám!

Ha több ezer recept között szeretnél böngészni, itt a helyed!

Szólj hozzá!