Főétel

Fehérboros-tejszínes kagyló festett tésztaágyon

Ti festettetek már tésztát? A szükség olykor kreatívvá tudja tenni az embert. És ez ma is pont így történt! Elmesélem, mi is zajlott egészen pontosan az én kis  konyhámban, mire eljutottam eddig a szuper, egzotikus ebédig, egészen pontosan 25 perc leforgása alatt! Jamie-nek menne ez gyorsabban is szerintem… 😀

DSCF7763_2

Töprengve azon, hogy milyen étellel is várjam haza Férjet, bemásztam a fagyasztóba. Persze nem szó szerint. És fel is csillant a szemem, mikor megláttam a nem is oly rég vásárolt, ám mégis feledésbe merült kagylókat. Tett tettet követett, és 25 perc alatt készen is lett az ebéd.

Megjegyzem, soha, de soha életemben nem készítettem még semmilyen tengeri herkentyűt. Enni ugyan ettem már, de annak is már van legalább 6-7 éve. Csak magunknak szántam, Férjnek és nekem, és gondoltam feldobom a blogra is, sose lehet tudni, hogy ki kap még kedvet hozzá!

Nincs nagy rutinom a kagyló készítésében, mint mondottam, ezért nem is volt kérdéses, hogy bontott, pucolt kagylót vásárolunk. Ez a tuti. A gond ott kezdődött, hogy nem bírtam a gondolatot kiverni a fejemből, hogy ez a kagyló bizony zöld tésztán mutatna jól. Márpedig zöld tésztám nem volt, az idő pedig sürgetett. Úgyhogy nem volt mit tenni, az ételfestékhez nyúltam, lesz, ami lesz alapon. Vagy segít rajtam, vagy nem. Ha nem, akkor is ugyanott leszek, ahol eredetileg. Fogtam tehát, és egy keveset belelöttyintettem a tészta főzővizébe. Így kaptam egy ilyen “csodás” zöld, boszorkányos kotyvalékot, ami ott rotyogott a tűzhelyen, és megörökítettem.

DSCF7758_2
Milyen jól tettem, ugyanis egy időre lefoglaltam ám vele a Facebook-on az olvasókat! 🙂 Nézzük akkor, miből lesz a cserebogár.

Hozzávalók
(2 személyre)
30-50 dkg fagyasztott kagylóhús
1 dl fehér bor
2,5 dl tejszín
kevés olíva olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
1 ek citromlé
25 dkg száraztészta
(ha van zöld, akkor az, ha nincs, akkor sima, ha zöldet akarsz, fess! 🙂 )

A tésztához a vizet feltesszük egy fazékban forrni, majd amikor forr, jól megsózzuk és egy kevés olajat is adunk a vízhez. Mehet bele a tészta. Ha szeretnénk színezni, kb. 1 ek ételfestéket hozzálöttyintünk, és ezzel együtt főzzük. Ha van színes tésztánk, még jobb, azok általában nem ételfestékkel kapnak színt!
A felengedett kagylót kevés olíva olajon egy teflonserpenyőben pirítani kezdtem. Gyorsan levet eresztett, ehhez adtam 1 dl fehérbort, majd a zúzott fokhagymát, fedőt tettem rá, és kb. 15-20 percig pároltam. Picit megsóztam, borsoztam, és nyakon öntöttem a tejszínnel. Az egészet összeforraltam, úgy 5 percig, hogy picit sűrűsödjön. A végén megkóstoltam és még kívánta a citromot, így 1 evőkanállal azt is kapott. Ezzel elnyerte végső ízét, a tökéletest. A tésztát ha megfőtt, leszűrjük, és a kagylóval tálaljuk. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és helyezzünk citromot a tányérra.

A festéktől ne várjunk túl intenzív színű tésztát. Nekem tökéletesen jó volt a fotókhoz, szerintem szuper színe lett! 🙂

Gyere a Facebook-ra, hogy mindig első kézből értesülj az új bejegyzésekről!

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?