Sütőtök bundában

Ha már úgyis szezonja van, használjuk számtalan módon… például rántva!

rántott sütőtök

Gyakorlatilag bármit ki lehet rántani ugyebár, tehát miért épp a sütőtök maradna ki a sorból? Főleg, hogy tombol a szezon. Amikor lelkesen készültem a sütőtökös közös receptbővítésünkre, akkor készültek ezek a rántott falatok. Persze biztonsági játékos lévén rántott hús kíséretében kerültek a hétvégi asztalra, mégis számomra meglepő módon elfogyott mind. Sütőtök rajongóknak mindenképp ajánlom, szerintem rendkívül finom.

Hozzávalók
sütőtök
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Nem szeretnék nagy feneket keríteni a dolognak, hisz ez sokkal inkább egy tipp, mint egy recept, hisz bundába csomagolni valamit bárki tud. 😉 Az eljárás pedig itt is ugyanaz. A tököt felszeleteljük. Ha hosszúkás tököt használunk, akkor a “nyakából” szép karikákat tudunk szelni. Ezután a szokott módon bepanírozzuk. Liszt – sós, borsos tojás – zsemlemorzsa. Végül forró olajban kisütjük. /Én a tojáshoz szoktam tejet önteni, de ez nálam minden panírozásnál adott./ Köret amit csak szeretnél… 😉 Jó étvágyat!

HahoPihe Konyhája a Facebook-on is!