Desszert Golyók Menü sütés nélküli édességek

Pilóta golyók – 5 perc alatt

A nevével ellentétben ezek a golyók nem kaptak semmiféle kiképzést repüléstanból. Azonban a címben szereplő kekszből készültek, és gratis-ként kaptak egy kevés rumot. No nem annyit, hogy ettől pilótának érezd magad és elszállj… 🙂

pilóta golyók
Ezek a kedvenc receptjeim, meg úgy tűnik általában az olvasóknak is. Kevés időráfordítással finomat alkotni jó érzés. Ebben a receptben sem fogtok csalódni. Tegnap jelent meg a Kifőztük magazin áprilisi kiadása, és ebben pillantottam meg a Katuci által készített cake-popokat. Reggelre totál elfelejtettem, hogy hol láttam ám őket, úgyhogy abból készült, amit épp megkívántam, és amit itthon találtam. (Azóta felébredtem, és bevillant, honnan az ötlet :-p )

Gyerekként sose voltam Pilóta keksz rajongó, engem a vaníliás karika ejtett rabul. Most se érzek másképp. Nem rossz ez a keksz, nincs vele gond alapból, de nekem picit túl tömény. Na ezen a töménységen segítettem, és meg kell valljam, baromi jó lett. Nézzük mi kell hozzá.

Hozzávalók
180 gramm Pilóta keksz
3 ek magozott meggybefőtt
(az enyém rumos-citromos, nagyon fincsi)
1 ek mascarpone krémsajt
2 ek darált háztartási keksz

Semmi dolgunk nincs, mint a kekszeket beledobni egy késes aprítóba, és morzsásra őrölni.

DSCF7852
Ezután hozzáadjuk a magozott meggyet, és a mascarponét, majd addig járatjuk a szerkezetet, amíg a massza összeáll. (A kép csalóka, én 2 ek mascarponét belenyomtam, de elég lágy lett a massza, ezért nektek csak 1-et javaslok.) Vizes kézzel golyókat formázunk belőlük, és díszítésként darált kekszben meghempergetjük őket.

DSCF7866_2

Vidám golyófalást mindenkinek! 😉

Gyertek Facebook-ra, ott többet csacsogok… 🙂

Forrás: http://goo.gl/gy3hiq

Vélemény, hozzászólás?