Tormás tojáskrémmel töltött puffancsok

Vidám Húsvéti készülődés a Tante Fanny-val….

IMG_0531_2

Vígan elvoltam itthon szabadságom második napján, amikor is befutott a Tante Fanny futára egy meglepi csomaggal. A csomagban pedig volt egy levél, Tante Fanny tészták és némi dekoráció. Kértek, hogy amennyiben lehetőségem van és szívesen részt vennék a tavaszi, azaz húsvéti kihíváson, akkor készítsek valamit.

Mivel nem igazán lesz időm sütögetni ez alatt a néhány nap alatt, így gyorsan kellett cselekednem. Mindkét tésztát sajnos nem tudom felhasználni, mert máshol kell lennem, de tegnap este a leveles tésztából varázsoltam a képen látható puffancsokat, melyeknek akkora sikere lett, hogy nagyjából netto 5 perc alatt elfogytak. 🙂

Hozzávalók
1 csomag Tante Fanny leveles tészta
5 db főtt tojás
1-2 ek csemege torma
1 ek majonéz
2-3 ek tejföl
só, bors
metélőhagyma

A nyers tésztát óvatosan kitekertem, majd egy nagy méretű szaggatóval egyforma köröket szaggattam belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam és tojással lekentem mindegyik korongot.

220 fokra előmelegített sütőbe toltam és kb. 10 perc alatt szép pirosra sütöttem. Szépen megemelkedtek ezalatt. Kivettem őket a sütőből, és hagytam őket kihűlni.

Amikor teljesen (!!!) kihűltek, egy éles késsel félbevágtam a pufikat és megtöltöttem az időközben elkészített krémmel.

Krém készítése:

5 db tojás keményre főztem, megpucoltam és egy mélyebb edénybe tettem. Adtam hozzá majonézt, és ízlés szerint tormát. Sót, némi borsot és először egy kevés tejfölt. Botmixerrel pépesítettem, majd még annyi tejfölt adtam hozzá, hogy egy krémes, nem híg tölteléket kapjak.

A megmosott, apróra vágott metélőhagymát belekevertem és a puffancsokat ezzel a krémmel megtöltöttem. Az utolsó morzsáig elfogyott. 🙂

A fenti recepttel indulok a Tante Fanny húsvéti receptversenyén.
A fotókra (receptekre) április 17-23 között lehet majd szavazni a Tante Fanny Facebook oldalán.

Kérlek, ha arra jársz és tetszik a recept/fotó, szavazz rám. Köszönöm 🙂

Boldog Húsvétot kívánok Nektek!

Pihe

 

Szólj hozzá!