Hekk fűszeres bundában (GM)

Kedvenc lett, a gyerekek rengeteget megettek belőle…

 

Nagyon szeretjük a hekket, de itthon ritkán eszünk. Mióta Hanna gluténmentesen étkezik, azóta meg nem is nagyon ehet akárhol. Szerencsére nem túl messze van tőlünk egy jó kis hekkező, ahol készítenek gluténmnteset is, külön edényben, oda nyáron néha kiruccantunk, hogy enyhítsük a hekk utáni vágyunkat. 🙂 A múltkor viszont vettünk mélyhűtött hekkfilét. Ó, hát hogy milyen finom lett a fűszeres panírban. 🙂 Semmi perc alatt befalták a gyerekek (is).

 

A kiolvasztott hekk szeleteket megmostam, majd lecsepegtettem. Enyhén megsóztam őket.

Egy mélyebb tálban összekevertem 1/3 rész rizslisztet, 1/3 rész naturbit alfa-mix lisztet és 1/3 rész mozsárban összetört kukoricapelyhet (helyette darát is lehet használni). Sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és pirospaprikával fűszereztem. Jól összekevertem.

A lecsepegett hekk szeleteket megforgattam a lisztben és forró olajban szép aranyszínűre sütöttem.

Gyertek Facebook-ra, keressétek HahoPihe Konyháját, vagy ha ti is gluténmentesen étkeztek, csatlakozzatok a
HahoPihe – GM mindennapok csoporthoz, hogy segíthessük egymást receptekkel, ötletekkel.

Instagramon is megtalálható vagyok. 🙂

 

Szólj hozzá!