Brownie Desszert Gluténmentes

Gluténmentes brownie (kókuszliszttel)

Liszten innen, liszten túl….

Előző bejegyzésemben elmeséltem nektek, hogy mi fog változni mostantól az életünkben és a blog életében. Apránként fogok próbálkozni, mert bevallom, a gluténmentes lisztek viselkedését még tanulmányoznom kell. Nem szégyellem, már kb. fél kg landolt a kukában az egyik márkából, mert az gondoltam én, hogy hű, hát pikk-pakk lecserélem a sima lisztet arra és az tök buli lesz. A kenyérrel embert lehetett volna ölni, a palacsintám meg az istenért nem akart szilárd halmazállapotot ölteni…. 🙂 Úgyhogy eddig az állás GM liszt : Regina = 2 : 0

Na de legyen nasi, mert anélkül nem élet az élet ugyebár. Úgyhogy a tuti recepthez nyúltam. Kókuszreszelékkel működött, most finom, bolti kókuszlisztet kapott. Kicsit morzsálódósabb, mint a sima lisztes társa, de az íze hibátlan. Kiscsaj 2 kocka után megkérdezte, hogy anya ugye tudod, hogy ez lesz a kedvenc sütim?

Majd előszedem a fotómasinámat is, addig kérlek érjétek be ezzel a t4elefonnal készülttel. De ezen is jól látszik, hogy bár picit morzsálódik, de nagyon szépen összeállt és könnyen szeletelhető, dobozolható.

A plusz ráadás pedig az, hogy laktózmentesen is vidáman elkészíthető, a Vénusz laktózmentes margarinjaival!

Hozzávalók
20 dkg (gm) étcsokoládé
20 dkg vaj/margarin
(lm margarin)
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
csipet só
8 dkg kókuszliszt

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük. A csokit a vajjal/margarinnal gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukros tojáshoz. Egy csipet sót adunk hozzá, jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a kókuszlisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és a meleg sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor kész, még elég laza a szerkezete, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni!!!

#gluténmentes #glutenfree #laktózmentes #lactosefree

Keressetek FACEBOOK-on is! Lesz még sok GM recept hamarosan! 🙂 Ha pedig hagyományosra vágysz, böngéssz bátran a régi receptek között!