Desszert Gluténmentes

Túrógombóc rizsdarából (GM)

Nem, még mindig nem főzöm ki a gombócokat…. ennél sokkal egyszerűbben készítem 🙂

Nagyjából 10-12 éve ragaszkodom ahhoz a recepthez, amit anyukámtól tanultam. Mert tök felesleges a hagyományos módon főzögetni a gombóckákat, ha megy ez egyszerűbben is.

A jó benne pedig az, hogy tökre működik gluténmentesen is, nem kell hozzá varázslat, erőfeszítés. Csak egy edény és egy fakanál. Na jó, meg a hozzávalók.

A recept lényegében olyan egyszerű, hogy egy szuszra el tudom mondani: főzzegysűrűtejbegríztadjhozzátúrótforgasdprézlibe 🙂 De azért leírom arányosítva is.
Az eredeti (nem gluténmentes) recept és elkészítése 2014-ben megjelent a TV2 Babapercek című műsorában egy rövid videóban 🙂 (Tévés karrierem csúcspontja – egyetlen pontja 🙂 🙂 🙂 )

Hozzávalók
3 dl tej
kb. 6-8 dkg rizsdara
5-6 ek cukor (ízlés szerint)
0,5 kg túró
gm zsemlemorzsa/gm kekszmorzsa

A rizsdarát a cukros tejben sűrűre főztem. Fontos, hogy a massza tényleg sűrű legyen (szinte álljon benne a kanál), így könnyen fogunk tudni dolgozni vele. Ha kihűlt, keverjük hozzá a túrót. Ha nem elég édes, akkor porcukrot még gyúrhatunk bele. Nedves kézzel golyókat formázunk.

Alap esetben olajon pirított zsemlemorzsába (gm) forgattam volna, de mivel nem volt itthon, ezért édes kekszet daráltam le és ebben hempergettem meg a gombócokat.

Ne feledjétek: HahoPihe Konyhája FACEBOOK-on, INSTAGRAM-on is megtalálható, sőt, ha szeretnél csatlakozni egy most alakuló “gluténmentes” csapathoz,
keresd a FACEBOOK-on a HahoPihe – gm mindennapok csoportot 🙂