Desszert Palacsinta

Túró Rudi ízű palacsinta

“Túró Rudi, Túró Rudi, Túró Rudi, mindenki szereti.” – énekli a 100 Folk Celsius, és nagyjából igazuk is van. 😉 Hát miért ne használnák ki ezt a fene nagy Túró Rudi imádatot? Süssünk palacsintát hasonló ízvilággal!

DSCF0032_2

Palacsintafaló családomat nehéz rávenni erre-arra, ragaszkodnak a bevált dolgokhoz, mint például a kakaós-lekváros-nutellás palacsinta. Sokszor el se tudják képzelni, hogy létezhet más ízben is. Tegnap sütöttem vagy 2 tucat palacsintát, és ma ezt a tölteléket álmodtam meg hozzá a hűtőben talált, közeli lejáratú termékekből. Volt egy kis doboz tejszín, azt se engedtem kárba veszni, ment a túróba, ettől lett nagyon könnyű, habos, lágy a töltelék. És a töltelék igenis így jó, ahogy a képen. 🙂 Nem szabad spórolni vele, hahó! 🙂

Hozzávalók
Palacsinta
30 dkg liszt
1 tojás
  kb. 7 dl tej/víz
1 csipet só
  1 ek olaj
sütéshez kevés olaj

Töltelék
2 dl habtejszín
0,5 kg túró
cukor
1 citrom reszelt héja + leve
5-8 dkg étcsokoládé

tetejére olvasztott étcsokoládé

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és legalább fél órát hagyjuk pihenni. Ha túl besűrűsödni, folyadékkal lazítsuk. A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, kb. 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.

Töltelék készítése:

A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a túrót, és ízlés szerint cukrot (kóstolgassuk), a reszelt citrom héját és némi citromlevet. A végén beleforgatjuk a durvára vágott étcsoki darabkákat. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, és tálalás előtt olvasztott étcsokoládéval meglocsolhatjuk, esetleg porcukorral meghinthetjük.

Még 6 tuti palacsinta receptet találsz itt:

mogyorókrémes palacsinta

Facebook-on itt találsz:

regi

Itt pedig számtalan recept közt böngészhetsz, nézz be ide is:

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?