Desszert EPRES FINOMSÁGOK Golyók Menü sütés nélküli édességek

Golyók újratöltve – Epres ricottás (sütés nélkül)

A golyókat szeretjük, ugye? És minden olyan édességet, amit nem kell sütni, ugye? Annyi gömbike készült már a blogon, hogy nyitottam is nekik egy külön ablakot a jobb sávban. Lessétek meg! És hogy miért szeretjük a golyókat? Mert pont egy falat… nem kell hozzá villa, kistányér, csak hamm….

Nézzük mi az ami most szezonális, és finom, és piros, és édes. Na nem mind édes még, de ezen is könnyen segíthetünk… Hát persze, hogy az EPER. Nézzünk egy rém egyszerű desszertet. Hasonlót már láthattatok, akkor áfonyával és túróval. Most jön az eper meg a ricotta. Gyerekeknek gurult. Nekünk is. Tehát a minőségi szűrőn átment…

epres ricottás golyókNézzük, én mit használtam, aztán döntsd el, mit mire cserélsz le. Mert pofon egyszerű az egész…

Hozzávalók
15 dkg eper
10 dkg ricotta
2-3 ek (barna)porcukor
darált keksz
(vagy őrölt zabpehely és keksz keveréke)

Az epret darabold fel, és tedd egy sűrű szövésű szitába. Egy villa vagy kanál segítségével nyomkodd ki a levét. Ez azért kell, mert különben rengeteg kekszet fog felvenni a massza, azt pedig nyilván nem akarjuk. Ha kinyomkodtuk, az epret tegyük egy tálba, szórjuk rá a cukrot, adjuk hozzá a ricottát, és villával alaposan dolgozzuk el. Ha kész, mehet  hozzá a darált keksz (én kevés őrölt zabpelyhet is tettem bele), annyi, amennyivel egy jól dolgozható masszát kapunk. Vizes kézzel golyókat gyúrunk belőle, amiket kakaóporban meghempergetünk. Fincsi, gyors.

epres ricottás golyók

Facebook-on is megtalálsz, nyomj egy Tetsziket, és Követést itt ———- > HahoPihe Konyhája

Vélemény, hozzászólás?