Boci szelet – foltosan túrós

Gyors, egyszerű, kakaós és túrós 🙂 Röviden ennyi meg egy bambi, hétvégére ajánlom! 😉

boci szelet

A recept Andi konyhájából való, rém egyszerű, kezdő háziasszonyok is megcsinálhatják. Kb. 20 perc alatt elkészíthető, és már tolhatod is a sütőbe. Azért lássuk be, az ilyen gyors sütiket mindenki szereti 🙂 A mennyiségeken se változtattam, hibátlanul működött nálam minden. Mikor legelőször készült, akkor egy kis lecsepegtetett és apróra vágott őszibarack befőttet kapott a tészta, azért ez dobott még rajta 🙂

Hozzávalók
Kakaós tésztához
18 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
3 ek holland kakaópor
1 cs. sütőpor
Túrós részhez
50 dkg túró
20 dkg cukor
1 tojás
5 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót szépen egyesével, és kidolgozzuk. Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. Ezt a kakaós masszát egy sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe borítjuk. Ezután kikeverjük a túrót a cukorral, ehhez is hozzáadjuk a többi hozzávalót, kikeverjük, és kiskanállal foltokban rápakolgatjuk a kakaós masszára. Kicsit soknak tűnik, de nem gond, ennyi túróval lesz jó, higgyétek el! Ha kész, betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg szépen összeáll. Andi szerint ez 30 perc, nekem ennyi idő elteltével még eléggé rezgett a közepe, így kb. még negyed órát sütöttem légkeverésre kapcsolva. Szóval inkább nézegessük, így nagyot nem hibázhatunk 🙂
Ugyanez a süti készült legkisebb 1. születésnapjára anno, akkor tettem bele a barackot is. Torta formában sütöttem (természetesen nem a teljes adagot), kihűlés után “fejre állítottam”, így az alja lett a teteje, és az ugye simább felület. Kicsi csokis öntettel meglocsoltam, ez nem maradt meg a tetején, java részt beitta, de ez is csak felturbózta az ízét.