Pékáru Pizza

Süssünk kenyeret a szabadban!

Esküszöm az egyik legjobb dolog, ami a grillen történhet, az a kenyérsütés. És most nem arra gondolok, hogy megpirítod a kész kenyérszeleteket. Hanem arra, hogy begyúrsz egy kis tésztát, hagyod fél órát pihenni, majd röpke 3 perc alatt finom, illatos lepénykenyérkéket sütsz. Isteni finom kísérője lesz a grillezett húsoknak, zöldségeknek, gyümölcsöknek.

grillkenyér

Nálunk nincs kerti grillezés enélkül  a kenyér nélkül már évek óta. Ma kivételesen nem rácson, hanem tárcsán sütöttük, ennek van még egy plusz előnye, hogy az előtte sült húsokból a fűszeres olajat beszívja, és meg kell valljam, ettől még finomabb lett.

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2-2,5 tk só
csipet cukor
2,5 dkg élesztő
3 dl víz
3 ek olíva olaj
fűszer
Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adjuk a többi hozzávalóhoz a legvégén. Az olajat se hagyjuk ki, és az intenzív hatás érdekében használjunk sok fűszert. Metélőhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, maradék medvehagymát, bármit! Tényleg bármit, amit megkívánunk! Gyúrjuk jól össze, hogy ne ragadjon, de könnyű szerkezetű tésztát kapjunk.
grillkenyér
Fél óra pihi. Majd amikor már a húsok sütésével majdnem végez Férj a grillnél, akkor csípjünk le kis gombócokat a tésztából, lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket korongokká. Parázs felett, vagy tárcsán süssük meg mindkét oldalukat.
grillkenyér
Ha még van bőven parazsunk, tüzünk, akkor ez oldalanként kb. 1 perc lesz. Garantált lesz a siker, higgyétek el! 😉
Tipp: ha nincs kerted, nem szoktál grillezni, akkor sütőben is elkészítheted, 250 fokra melegítsd elő, és ha az egyik oldala kész, fordítsd meg. Így is nagyon finom lesz, de a faszén/szabad tűz keltette illat sajnos nem fogja átjárni.
Ilyen finomságokat süthetünk a kenyérhez…
DSCF8614_2
Ha eddig nem tetted volna meg, csatlakozz Facebook oldalamhoz,
hogy első kézből értesülhess az új bejegyzésekről!
Évek óta ezt a receptet használom, eredetileg innen származik az ötlet.

Vélemény, hozzászólás?