BULI KAJA Pékáru

Magos perecek

Ezek a darabok nem csak szépek és finomak, de még némi egészségtudat is szorult beléjük. Nem véletlen, ugyanis a recept a csupa-csupa egészséges ételeket felsorakoztató Salátagyárból való.

magos perec

Andi, a Salátagyár bloggere az ünnepek előtt játékot indított. A feladat az volt, hogy a blogon fellelhető recepteket próbáljuk ki, készítsünk el valamit, fotózzuk le, és küldjük el. Noha imádom a saláták minden fellelhető formáját (azt hiszem), most mégis ezekre a perecekre esett a választásom. Soha rosszabb választásom ne legyen, a perecek szuperek lettek, és ha nem is vagytok túlságosan jóban a tönköly lisztekkel, megsúgom, hogy sima fehér lisztből is elkészíthetitek.
Mivel a feladat azt diktálta, hogy a recepttől eltérni nem, vagy csak kis mértékben lehet, szófogadó voltam. Pusztán a lenmagolajat cseréltem tökmagolajra. Minden más úgy történt, ahogy a “nagy könyvben” meg van írva. 😉

Hozzávalók
30 dkg liszt
(vagy 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt + 5 dkg sima)
2 dl langyos tej
2 ek tökmagolaj
(vagy bármilyen olaj)
5 gramm porélesztő
3 teáskanál zöldfűszer
2,5 teáskanál só
magok a szóráshoz
1 tojás a kenéshez

 A tej, a magok és a kenéshez használandó tojás kivételével mindent egy tálba szórunk, és a tej fokozatos hozzáadásával az egészet nagyon alaposan begyúrjuk, hogy egy jól kezelhető, fényes, nem ragacsos gombócunk legyen. Tegyük meleg helyre és takarjuk le. Hagyjuk, hogy az élesztő dolgozzon, és a tészta megkeljen. (Kb. 1 óra) Ezután gyúrjuk át, és osszuk a tésztát 9 egyenlő részre, és mindegyiket sodorjuk hosszúkásra, majd hajtogassuk perec alakúra. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk, tetejüket kenjük le felvert tojással, majd szórjuk meg magokkal. 200 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.

MÉG TÖBB PÉKÁRUT ITT TALÁLSZ!

NÉZZ BE A RECEPTNEKED OLDALÁRA IS, ÉS KERESGÉLJ KEDVEDRE!

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK OLDALA ITT!

Vélemény, hozzászólás?