Desszert Muffin

Vaníliás/Csokis muffin

vaníliás muffinMár több napja nem tudok feltölteni fotót. Először azt gondoltam, hogy a blogspot vacakol, aztán mikor több nappal később se sikerült, kezdtem kétségbeesni. Ilyenkor jönne jól egy informatikus! Ja, hogy van? 🙂 Hát igen, csak annyi a dolga, hogy a blogom a sokadik a rangsorban, így “Magad uram, szolgád nincsen” – módszerrel most sikerült áthidalnom a problémát, de ez még nem az igazi, dolgozok az ügyön.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálunk a muffin az a süti, ami néha eltűnik a süllyesztőben. Pár éve is annak, hogy megvettem a muffin sütőmet, akkoriban nagyon “divat” volt, emlékszem mindenkinek azt adtunk Karácsonyra 🙂
Volt olyan is, hogy több mint 1 évig elő se vettem. Aztán vettem a minisütőket, azok kicsit kapósabbak voltak, mert a gyerekeknek pont belefért a kis markába. Meg hát ha már muffin, akkor a mostanában jobban hódító cupcake lett belőlük. De most egy igazán egyszerű süti készült, mégpedig oka az, hogy kisfiam mostanában rákapott a muffinra. Mégpedig a piaci napokon a pékségben kapható vaníliás pudinggal töltöttre. Ritkán jut el velem, csak ha épp nincs oviban, és ilyenkor megveszem neki. És ha már ennyire szereti, akkor nem is sokat teketóriáztam a minap, hogy mit készítsek. Vagyis csak egy picit… mert a vaníliás töltött briósokat vettem célba, de kész akartam lenni, mire hazajön az oviból. És mivel későn fogtam hozzá, már nem volt idő a nyújtásra, töltésre, újra kelesztésre. És akkor bevillant, hogy mennyire szereti a pudingos muffint. Másnap elkészült csokipudingos változatban is, utóbbiakat jól megtömtem pudinggal, aminek köszönhetően jól szétrepedtek a muffinok 🙂 Sebaj, így is fogynak. A recept még mindig a már általunk megkedvelt, korábban TücsökBogártól szerzett muffin recept.
Hozzávalók
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
1 tk vanília aroma
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej
Töltelék
1/2 cs pudingpor
3 ek cukor
2-2,5 dl tej
 kevés vaj
A töltelékkel kezdjük, a pudingport a szokásos (vagy a csomagoláson leírt) módon elkészítjük. Félretesszük hűlni. Majd a muffinhoz a puha vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáütjük a 2 tojást, ezzel is kidolgozzuk. Belekeverjük az aromát (elhagyható), a csipet sót, és a sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük, és kevés tejjel lazítjuk a szerkezetét. Papírral bélelt muffinsütőbe kanalazunk egy kevés tésztát, erre megy a töltelék, és végül lefedjük még egy kis tésztával. Itt villát hívtam segítségül a tészta elegyengetéséhez a puding tetején. 200 fokos sütőbe tolva kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Villámgyors uzsonna! Jó étvágyat hozzá!
A csokis változat…

2 Hozzászólás

  1. Szia! Ne haragudj, de miért nem egyszerűsited le,
    a letöltési folyamatot, mit más!? Megjelenik miért nem lehet egyszerűen letölteni?Mitő félsz?
    Miér nehezited meg? Igy nem is vagy érdekes!!!!!!

    1. Szia! Nem bánom, ha én nem vagyok érdekes, nem is ez a célom, hanem, hogy a receptjeim azok legyenek 😉 A receptek kinyomtathatók a név mellett található nyomtató ikonnal. Továbbá print screen-el is kimenthetők, ha szeretnéd őket egy helyre gyűjteni. De könyvjelzőként is elmenthetőek. A Facebook-on lévőknek pedig jeleztem, de itt is leírom, hogy kérésre nagyon szívesen kimásolom bárkinek a recepteket, és elküldöm e-mailben, ha kéri, és megmondja melyikeket szeretné. Ez az ajánlat természetesen mindenkinek áll, neked is, felesleges ennyi felkiáltó jellel kiabálni, vagy nekem esni. Félni? Ugyan! Pusztán nem hagyom, hogy újonnan alakult lájk gyűjtő, szemtelen oldalak a sajátjukként adják el azt, amivel én órákat dolgoztam. Kicsit meguntam, hogy 2 kattintással úgy vitték a recepteket, mintha kötelező volna. Ezek arra vannak, hogy otthon bárki elkészíthesse magának, tovább adja, terjessze, próbálja. Nem pedig arra, hogy azok helyett dolgozzak, akik a mai világban szemrebbenés nélkül ellopják mások munkáját. Sajnálom, ha kellemetlenséget okoz a dolog, egyre több ilyen blogba fogsz belefutni, hidd el. Szép estét kívánok, HP

Vélemény, hozzászólás?