Desszert Gluténmentes

Hamis kókuszgolyó

Egy dolgot leszögezhetünk, ez egészségesebb, mint az “eredeti”…. 🙂

IMG_5913_2

Mondjuk nyithatnánk vitát arról, hogy mi számít hamis és eredeti kókuszgolyónak, mert lássuk be, ha kókuszos, és golyó alakú, akkor tehetünk ellene bármit, akkor is kókuszgolyó lesz. De nyilván a köztudatba beépült már a darált kekszes változat, és nagyon sokan készítik úgy. Ez viszont nem keksszel készül. Hanem kölessel. 🙂 És bármily meglepő, az első percben megfogott EZ a recept, és azóta várok, hogy elkészítsem. Hát most jött el az ideje. Apróbb változtatást eszközöltem a receptem.

Hozzávalók
1 cs. főzőtasakos köles
méz
(vagy más édesítő)
10 dkg kókuszreszelék
2 ek kakaópor
1 tk rum-, vagy vanília aroma
kókuszreszelék a forgatáshoz

A kölest a dobozán leírtak szerint elkészítjük, azaz bő vízbe tesszük és forrástól számítva 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, felvágjuk a zacskót és egy tálba tesszük a megfőtt kölest. Hagyjuk kihűlni. (1 dobozban 2 csomag köles van, én csak 1-et használtam fel, így lett kb. 25-28 golyó.)

Ha kihűlt a köles, összekeverjük a kókuszreszelékkel, a kakaóporral, a vanília aromával és ízlés szerinti mézzel, vagy bármilyen más édesítőszerrel (cukor, xilit, stb.). Összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk a masszából és kókuszreszelékben megforgatjuk. Ha szeretnénk, tehetünk a folyók közepébe meggyszemet.

A Receptneked.hu oldalán most a recepted egy BOSCH konyhai robotgépet érhet! 😉 Részleteket olvasd el ITT!

Ha szeretnél Facebook-on is csatlakozni, ITT megtalálsz. 🙂