Desszert Karácsony Menü Muffin

Hópelyhek a muffinon

DSCF4427_2

Hiába, november végét írjuk szépen lassan, ami azt jelenti, hogy a Karácsony, illetve előtte még a Télapó itt kopogtat szinte az ajtóban. Nem csoda, hogy nekem is egyre inkább az ehhez kapcsolódó dekorációkon/sütiken jár az eszem…

Zabpelyhes, nutellás, és mindenek felett hópelyhes, úgyhogy ez is már a cupcake kategória. A piacon barangolva irtó cuki hópelyhes kiszúrókra leltem, és bár először visszatettem, gyerek meggyőzött, hogy kell majd csinálnunk hópelyhes kekszeket. Így a kis kütyük hazajöttek velem. Egy csomag nagyon szép muffin papírral együtt. Most próbáltam ki ezeket a hópelyheket először, és ismét cukormázzal dolgoztam. A legkisebbel ment a legjobban, annak nem voltak hosszú “csápjai”, a nagynál 1-2 eltört, de azért megoldható volt a dolog. Máson is ki fogom próbálni.

A muffin nálunk többnyire töltelékkel a legkelendőbb, és mivel pudingosra most nem volt időm, kapóra jött a jó öreg mogyorókrém a kamrából. A liszt egy részét lecseréltem zabpehelyre, és meg kell valljam, egy dekát se rontott az állagon.

DSCF4435_2

DSCF4451_2

Hozzávalók
15 dkg margarin/vaj
18 dkg cukor
1,5 tk vanília kivonat/aroma
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
10 dkg zabpehely
1 tk sütőpor
1,5 dl tej
mogyorókrém
A puha vajat a cukorral alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, a csipet sót, és ezzel is jól kikeverjük. Ezután jöhet a sütőporos liszt, a zabpehely és a tej felváltva. Ha kész, kis papír formákba kanalazunk egy keveset, rá darabonként egy teáskanál mogyorókrém. (Ha túl csúcsos, vizes ujjal lapítsuk le)
Végül fedjük be a maradék tésztával, ezt is nedves ujjal egyengessük el. Nagyjából a kapszlik háromnegyedéig töltsünk tésztát. 200 fokos sütőbe tolva 20-25 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt, jöhet a dekorálás. Mielőtt egy muffin méretű koronggal befedjük, kenjük meg vékonyan nutellával a tetejüket is, így könnyebb eligazítani rajta a dekort. Ha tovább díszítjük (lásd hópelyhek), enyhén nedvesítsük meg a dekoráció alját, hogy össze tudjanak ragadni, és ne csúszkáljon el rajta. Kevés csokireszelékkel még megszórtam, mert túl snassznak tűnt. Szerintem jópofa lett, de ezt mindenki döntse el maga 🙂
A bizonyíték, hogy valóban belül mogyorókrémes, majdnem lemaradt… Még melegen vágtam el, így kissé összenyomódott, nézzétek el nekem 🙂 Meg a többi fotó se lett igazi… No sebaj, majd legközelebb!
DSCF4469_2

Vélemény, hozzászólás?