Muffin Uncategorized

Cupcake – Dekorálj muffint!

DSCF3794_2

Ezzel a bejegyzéssel még adós vagyok. Tesóm (egyik a kettőből) jubilált még októberben, neki készítettem vaníliás-tonkababos muffinokat csokidarabokkal. Cukormázas bevonattal a tetején. Na innentől már hívhatjuk cupcake-nek 🙂 Noha messze nem lettek tökéletesek, így sem mert hozzányúlni senki, ahogy azt sejtettem :). Így készült egy adag mini muffin is ugyanezzel az ízesítéssel.

Nagyon rákaptam a tonkababra, a gond csak az, hogy már csak nagyjából 1 adagnyi van belőle, így el kell kezdenem keresni, hogy hol tudom a pótlást beszerezni. (Ezeket még egy játékon nyertem)

A tetejét dekorálhatjuk kedvünk szerint, én most fehér cukormázat használtam, ezt színeztem, és ezekkel fedtem be a muffinokat. Jópofa dolog, mert az amúgy sokak által már “uncsi” papírkosaras sütiket feldobhatjuk 🙂 (Szerintem azért teljesen sose lesz unalmas a muffin, a gyerekek körében tuti mindig nyerő lesz, legalábbis az enyémek imádják…)

Elkészítés

10 dkg puha vajat 12,5 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 2 tojást, csipet sót, 1 citrom reszelt héját, 1 tk vanília kivonatot, némi frissen reszelt tonkababot, és 6 dkg apróra vágott étcsokoládét. Ehhez felváltva adogatunk hozzá 1 dl tejet/tejszínt és 20 dkg lisztet, melyhez 1 tk sütőport keverünk előzőleg. Muffin formába, papírokba tesszük (háromnegyed részig), és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A kész muffinokat hagyjuk kihűlni, tetejüket vékonyan kenjünk be valamilyen krémmel (én most nutellát használtam), hogy kissé odaragadjanak a dekorációk.

A cukormázat/marcipánt színezzük, majd ezzel dekoráljuk a sütiket. Először a muffin méretű kört vágjuk ki a porcukros lapon kinyújtott marcipánból/cukormázból, ezt ráhelyezzük a muffinok tetejére, szépen eldolgozzuk a szélénél. Aztán jöhet a többi, kinek-kinek ízlése szerint 😉 Jó szórakozást az elkészítéséhez! 😉