Desszert Húsvét Menü Muffin

Húsvéti cukiságok – Tündértorták

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolónak jár egy MUFFIN! 🙂
Ma elkapott a Húsvét-láz. És elkészültek az első desszert-prototípusok. Ha mennek hozzátok gyerekek locsolkodni, szerintem tetszeni fognak nekik ezek a tündértorták! 😉 És amíg sülnek a muffinok, a marcipánnal eljátszhatunk, színezhetjük, formázhatjuk, gyúrhatjuk.

húsvéti cupcake

húsvéti cupcake

Hozzávalók:
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
1 tk vanília aroma
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej
Tetejére: mascarpone, porcukor, kókuszreszelék, natúr marcipán, ételfesték, díszítő cukor, mák
A puha margarint a cukorral kikeverjük, mehet hozzá a 2 tojás, a vanília aroma, a sütőporos liszt, végül a tej. Kapszlikba kanalazzuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 20 perc alatt készre sütjük.
(Recept: már nagyon régóta ezt használom, az eredetit TücsökBogár oldaláról “szereztem”)

húsvéti cupcake

A muffinokat ha kihűltek, egy éles késsel megskalpoljuk, hogy nagyjából egyenes legyen a tetejük. Erre rákenjük a cukorral kikevert mascarpone krémet. (Kenhettek rá vajas krémet is, nutellát, gyakorlatilag bármit amit gondoltok, a funkciója elsősorban az, hogy a kókuszreszelék rajta maradjon a muffinon. Másik funkciója, hogy finom legyen!

húsvéti cupcake
A kókuszreszeléket egy kis pohárba szórtam, rácsepegtettem a zöld ételestéket, és alaposan összekevertem. A marcipánból kis részeket színeztem, ezekkel formáltam meg a figurákat. A tojásoknál használtam darált mákot és díszítő cukrot. A krémre szórjuk a zöld kókuszreszeléket, a figurákat pedig középre helyezzük.

DSCF7986_2

húsvéti cupcake

húsvéti cupcake

húsvéti cupcake

Jó szórakozást a “gyurmázáshoz”! 🙂

És ne felejtsetek el csatlakozni Facebook oldalamhoz itt:
HahoPihe Konyhája!

Vélemény, hozzászólás?