Főétel Húsos Főétel

Szűzpecsenye színes borskéregben

Pikáns, fűszeres, puha és omlós…. szűzpecsenye fél óra alatt….

DSCF2440

Korábban azt hittem, hogy ez baromi macerás étel. De nem csak hogy nem az, gyakorlatilag olyan hamar készen van, hogy amíg sül, összedobhattok hozzá egy salátát és már tálalható is. A múltkor jó áron jutottam nagyon szép szűzpecsenyéhez, tehát még azt se mondhatom, hogy a gazdagok étele, mert tényleg nem volt eget verő az ára. És ez a 2 kis darabka (össz. fél kg) a családnak elég volt, sőt még maradt is belőle egy kevés.

Hozzávalók
szűzpecsenye
egész színes bors
mustár

1-2 tk vaj
1-2 ek olívaolaj

A szűzpecsenye méretétől függ nyilván a fűszerek mennyisége, ezért nem írtam le, illetve egyéb fűszerekkel is bátran feldobhatjátok. A húst alaposan mossuk meg, a hártyát (ha van) távolítsuk el róla, majd gazdagon kenjük be mustárral. A színes borsot egy mozsárban durvára törtem, és a pecsenyét belehempergettem. Alufóliába becsomagoltam és betettem a hűtőbe pihenni.

20160110_103235

Persze süthetjük egyből is, de mint minden húsnak, ennek is jót fog tenni a pácolódás. Ezért legalább 1-2 órát hagyjuk így pihenni, de egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe.

Sütés előtt fél órával vegyük ki és hagyjuk szoba hőmérsékletűre felmelegedni. Sózzuk meg mindenhol a húst. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra és tegyünk be egy jénai tálat is melegedni.

Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés vajat és olívaolajat, hevítsük fel, majd helyezzük rá a húst, és nagy lángon, hirtelen pirítsunk kérget minden oldalára (a két végét se hagyjuk ki!). Oldalanként kb. 3-4 perc szükséges.

DSCF2428

A megpirult pecsenyét emeljük át a forró jénai tálba és öntsük rá a serpenyőben visszamaradt fűszeres zsiradékot is.

DSCF2429

Fedjük le vagy a saját tetejével vagy alufóliával. Toljuk be a már felforrósodott sütőbe és süssük lefedve 20 percet. 20 perc leteltével vegyük ki a sütőből, de hagyjuk még lefedve 5-10 percet, majd szeleteljük.

Bármilyen köret kiválóan illik hozzá. Isteni puha, omlós lesz a végeredmény, ha így készítitek. Dobhattok sütés közben mellé rozmaringot, fokhagymát, bármit, amit gondoltok, szuper lesz! 🙂

DSCF2443_2

Facebook-on ITT találtok meg, ha pedig szeretnétek nyeri 3 szuper BOSCH konyhai robotgépet, kattintsatok IDE,
olvassátok el az információkat, irány a konyha, fotózzátok le az ételt, és mi várjuk szeretettel! 😉