Desszert Karácsony Keksz Menü

10 + 1 – Keksz ajánló az Ünnepekre

DSCF5164_2

Már hetek óta tervezem csokorba szedni a blogon fellelhető kekszek receptjeit. Ma végleg megérett bennem a dolog, főleg miután látom, hogy igény is van rá! 😉 A napokban publikált karamellkrém mellé/helyett csomagolhatunk kekszeket is, akár szép csattos üvegbe, esetleg díszdobozba, vagy celofánba. Vagy mint esetemben egy kis organza anyagba. Rákötözünk egy cetlit, amire írhatunk pár kedves sort, illetve a keksz receptjét. Ez nekem most azért is fontos, mert mi az óvónéniknek készítettük, és az egyik óvónéni cukorbeteg. Nem árt, ha látja, tudja, mit tartalmaz a csomag. Reyától, a Salátagyár szerkesztőjétől kaptam egy nagyon jó cukor és gluténmentes kekszreceptet. Fotózni ugyan nem volt időm, így az erről szóló bejegyzés később lesz publikálva, de az se kizárt, hogy Reya oldalán. 😉

10 édes, és 1 sós kekszet, és a hozzájuk tartozó recepteket fogjátok most látni. A recepteket minden esetben a képre kattintva megtaláljátok! Keksz-kalandra fel! 🙂

Minden házi kekszimádatom (a bolti verzióban más a favorit) a zabpelyhessel kezdődött… úgyhogy a felsorolást is itt kezdem. Ezek közül a legeslegkedvencebb lett a narancsos-étcsokoládés.

1.

DSCF3480_2
Zabpelyhes keksz naranccsal és étcsokoládéval

És ugye minden zabpelyhes keksznek van egy kiindulási alapja, amikor is elkészítjük a sajátunkat, ami bevált, ami jó, ami tökéletes. Na ez volt a kezdet:

2.

DSCF6002_2
Zabpelyhes keksz, a megunhatatlan

A következő versenyző mákkal készült, ezért igazán szezonális így Karácsony közeledtével! 😉

3.

DSCF3135_2
Mákos zabfalatok

Negyedikként jöhet a barackos-mandulás, aminek a titka annyi, hogy a méz helyett (mint édesítő) baracklekvárral készült. Hozzá még a mandula, és máris kiemelkedik a hagyományos kekszek sorából!

4.

DSCF0187_2
Barackos-mandulás zabpelyhes keksz

Szintén a Karácsony hangulatát idézi a fahéj, és az aszalt szilva. Ne tétovázzunk, használjuk! 😉

5.

DSCF1428_2
Aszalt szilvás-fahéjas keksz

Kalandozzunk egy kicsit más vizekre, és hagyjuk a zabpelyhet! 😉 Vaníliás karika! Ki szereti? 🙂 Annyi formában készíthetitek, amennyiben csak szeretnétek! 😉 Karika, hópehely (ehhez nem árt egy hópelyhes kiszúró ;-), vagy végső esetben derelyevágóval cakkos négyzetekre vágjátok, és amikor a tepsin vannak, egy karácsonyfás kiszúrót jól beleszúrtok a közepébe 😉 Ezt most nyúllal tudom csak dokumentálni, de működik! 😉

6.

DSCF6411
Vaníliás karika

DSCF4568_2    DSCF9947_2

 

 

 

 

 

 

Következő delikvens Nutellát tartalmaz. Kevés édesszájú gyerek tud ellenállni neki! 😉

 7.

DSCF9762_2
Nutellás keksz

Nyolcadik helyen egy kókusszal töltött, kakaós burkolatú keksz jön. Hú, brutál finom! 🙂 És eteti magát a kis piszok… 🙂

8.

DSCF0552
Kókusszal töltött keksz

A kilencedik helyezettünk a Nesquik keksz, ami a kókuszos töltött keksz “lebutított” verziója. Ez úgy történt, hogy nem volt kedvem tölteni, és mindent összekutyultam 🙂 A hópelyhes kiszúróval tettem kis csinossá. (És ugye milyen cuki a hóemberes, macis bögrém?! 🙂 )

 9.

DSCF4860_2
Nesquik keksz

Az édes kekszek zárásaként jöjjön egy Stahl-recept, svéd gyömbéres keksz! Ezeket a fűszereket mikor máskor használjuk, mint télen? 😉

10.

DSCF9652_2
Svéd gyömbéres keksz

És végezetül jöhet a +1, ami nem édes, lehet örülni azoknak is, akik már megcsömörlöttek a sok cukortól/méztől! 😉 Szintén zabos, ám pluszban sajtos is, némi zöld fűszerrel megspékelve roppant finom falat.

10.+1

DSCF1207_2
Sajtos zabfalatok

Remélem mindenki talál magának 1-1 neki tetszőt! 😉 Jó sütögetést, vidám, nyugodt, békés készülődést kívánok az Ünnepekre!

HahoPihe

Vélemény, hozzászólás?