Desszert

Legegyszerűbb morzsás nudli

Nudli 15 perc alatt. Kicsit csalunk. De a családnak fel se fog tűnni. Figyelj csak! 😉

DSCF3428_4

Amikor néhány hónapja kipróbáltam a szilvás gombóc receptjét, akkor már tudtam, hogy lesz folytatása a dolognak. Igen, arról a bizonyos burgonya nélküli gombócról van szó, ami valakinél kiverte a biztosítékot, sokan viszont nagyon örültetek neki, hogy végre lehet gombócot is készíteni még egyszerűbben, még gyorsabban. A recept nekünk olyannyira bevált, hogy nem sokkal utána ugyanezt a tésztát nudliként is használtam. És láss csodát, az utolsó morzsáig eltűnt a tányérokról egy kis házi lekvár és némi porcukor kíséretében.

Hozzávalók
4 dl víz
csipet só
4 ek olaj
  2 ek porcukor
25 dkg liszt
1 tojás

zsemlemorzsa
olaj

Egy fazékban vizet forralunk. Ebben fogjuk kifőzni a nudlikat. Egy lábasban a 4 dl vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot és az olajat. Beleöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne legyen csomós. Lehúzzuk a tűzről, beleütjük a tojást, és addig keverjük, amíg a tészta egynemű nem lesz. Hűlni hagyjuk, épp csak annyira, hogy a kezünket ne égesse meg. Addig egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta.

Ha kihűlt az alap tésztánk, akkor a munkafelületen hosszú csíkokat sodrunk, melyeket késsel kisebb darabokra vágunk. Enyhén lisztezett felületre tegyük a nudlikat, hogy főzésig ne ragadjanak le/össze. Ha mind kész van, az időközben felforrt vízbe szórjuk őket. Ha feljöttek a víz tetejére, még fél percig főzzük, majd egy szűrő segítségével kiszedjük, és forrón a pirított morzsába forgatjuk.

Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

A nudlikat hagyhatjuk “pucéran” is, és megszórhatjuk darált, cukrozott mákkal. 😉

Az expressz szilvás gombóc receptjét itt találod:

expressz szilvás gombóc

Legegyszerűbb túrógombóc:

túrógombóc

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK OLDAL

regi

MÉG TÖBB RECEPT A LEGJOBB RECEPTES PORTÁLON!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?