Desszert Keksz

Citromos-mákos keksz

Csajos keksz ínyenceknek…. 🙂

Ma kaptam egy üzenetet. Azt kérte valaki, hogy posztoljak többet, mert már nagyon rég volt friss bejegyzés a blogon. Ez sajnos igaz. 🙁 Nem szeretnék kifogásokat gyártani, de igaz, ami igaz, a blog kicsit háttérbe szorult az utóbbi időben. Egyszerűen nem fér bele minden a nap 24 órájába. Munka, suli (órák + vizsgák), család, barátok, sütés, fotózás, posztolás. Sajnos a blog szenvedi meg az időhiányt, nem tudok mit tenni. Ígérni nem szeretnék, mert az utóbbi időben csak azt tettem. 🙂 Ha tudok, jövök.

Lévén, hogy férjjel egy kisebb életmódváltásba kezdtünk (értsd fogyókúra, sport, hátrahagyott kilók), a sütés amúgy se kedvez ennek az időszaknak. Persze hébe-hóba sütök én, vagy a gyerekeknek, vagy egy kedves barátnak, vagy a kollégáknak (ritkán, ezt időnként meg is kapom).

A fenti citromos kekszek januárban készültek A. szülinapjára. Tavaly zoknit kapott, az idén kicsit jobban odatettem magam. 🙂 A vélemények megoszlanak, én személy szerint nagyon szerettem ezeket a kekszeket, Férj leszólta. És tekintettel arra, hogy a megkínáltak köréből is a csajoknak ízlett, nyugodtan kijelenthetem, hogy ez #csajoskeksz. 🙂 Aki szereti a fanyar ízeket, a különleges dolgokat, az bátran próbálja ki, mert nem fog csalódni!

Hozzávalók
20 dkg vaj/margarin
12-15 dkg porcukor
8 dkg darált mák
1-1,5 citrom leve
1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt

A puha margarint a porcukorral keverjük ki. Adjuk hozzá a darált mákot, a citrom kifacsart levét, a lereszelt héjat, keverjük jól össze, végül pedig a liszttel. Ha nagyon morzsás lenne a massza, adjunk hozzá 1-2 ek hideg vizet, ha pedig túl lágy, még lisztet.

Tegyük 1 órára hűvös helyre pihenni.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszből gyúrjunk kis golyókat és sorakoztassuk távolabb egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsire. Én a golyókat egy lisztezett sütipecséttel kilapítottam, így minta is került bele, ha nem akarjuk mintázni, csak nedves ujjal, vagy kanál hátuljával nyomkodjuk a golyókat laposra.

Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük őket szép világosra kb. 10-12 perc alatt.

 

 #### Keress Facebook-on és Instagramon is!!! #####