Desszert EPRES FINOMSÁGOK sütés nélküli édességek

Fehér csokis tejbegríztorta eperöntettel

Sütés nélküli, isteni finomság! 😉

IMG_5186_2

A kókuszos tejbegríztorta sikere a mai napig töretlen. Ezt próbáltam meg egy kissé átalakítani, és nagyjából ugyanakkora sikerrel szerepelt itthon ez a változat is. 🙂

Hozzávalók
5 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg búzadara
10 dkg fehér csoki
10 dkg vaj
csipet só

Eperöntet
25 dkg eper
5 dkg porcukor
1 púpos tk étkezési keményítő
1 tk citromlé
pici víz

 

A tejet egy csipet sóval feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg el nem kezd forrni és sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a feldarabolt fehér csokoládét. A meleg tejbegrízben addig kevergetjük, míg minden el nem olvad.

Egy kapcsos tortaforma (16 cm-es) karimáját egy tálra tesszük. Belekanalazzuk a tejbegrízt, és elegyengetjük a tetejét. Eperöntettel meglocsoljuk, és hűtőbe tesszük pár órára. Ha teljesen lehűlt, akkor egy vékony pengéjű kést futtassunk végig a karima mentén, majd lekapcsoljuk a formát a tortáról.

Eperöntet készítése:

Az epret félbe, vagy negyedekbe vágjuk, megszórjuk a porcukorral, rálocsoljuk a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután lassú tűzön összefőzzük, botmixerrel pépesítjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük és az eperhez adjuk, besűrítjük az öntetet.

Facebook-on ITT keressetek! 😉

Receptneked.hu – ahol az olvasók sütnek, főznek! 😉

A fehér csokis tejbegríztorta receptje megjelent a Küldd el a Recepted! magazin “Filléres ételek” különszámában.