Főétel

10 perces reggeli – töltött bundás kenyér

Reggelire, vagy vacsorára, mindenki döntsön belátása szerint, hogy a gyomra mennyire bírja. 🙂 Elengedhetetlen kísérője (szerintem) a citromos meleg tea. Mi imádjuk, sőt ez azon kivételes ételek egyike, amit tényleg mind a négyen egyformán szeretünk. Ha már unalmas a sima verzió, vagy kallódik néhány szelet felvágott a hűtőben, megkezdett paprika, némi sajt, akkor érdemes kipróbálni ezt a töltött verziót is, mert nagyon finom!

töltött bundás kenyér

Hozzávalók
másnapos kenyér
sonka
(vagy bármilyen felvágott)
sajt
paprika
szendvicsenként 1 tojás és fél dl tej

a sütéshez olaj

Szendvicskenyérrel könnyebb dolgozni, mivel egyformák a szeletek, de mint a mellékelt fotó is mutatja, normál kenyérrel sem lehetetlen! 😉 Az olajat hevíteni kezdjük. Közben egy tálba a tojásokat a tejjel (a tej el is hagyható, de szerintem sokkal puhább, zaftosabb lesz a kenyerünk tőle) és némi sóval elkeverjük. Egy kenyérszeletet megpakolunk felvágottal, paprikával, sajttal, majd ráteszünk egy másik, ráillő szeletet, és kézzel kissé összenyomkodjuk. Óvatosan megforgatjuk (villa, vagy húscsipesz segítségével) mindkét felét a tojásban, és forró olajba tesszük, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, kicsit hagyjuk kihűlni, majd teával elfogyasztjuk. Jó étvágyat!

Hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz Facebook-on is,
ahol első kézből értesülhetsz az új blogbejegyzésekről!

Kollázs
HAHOPIHE KONYHÁJA

Vélemény, hozzászólás?