Főétel Húsos Főétel

Medvehagymás húsgolyók sajtos-tejszínes mártásban

Gyors, egyszerű, ízletes és épp szezonális…. 😉

IMG_4875_2

Egyik kedvencünk ez az étel, a gyerekek is kivétel nélkül mindketten megeszik, sőt időnként még repetát is kérnek belőle. Mindazonáltal nagyon gyorsan elkészül, és bármilyen zöldfűszerrel feldobhatjuk. Így tavasz elején például az általam nagyon is kedvelt medvehagymával. 🙂

Egyébként ha nem szeretitek a medvehagymát az se gond, készítsetek petrezselymes húsgolyókat! 😉 Annyi, hogy ott több fokhagymát használtam, amire itt a medvehagyma miatt nem volt szükség, hisz ez is eléggé hasonló ízvilágú.

Hozzávalók
1 kg darált hús
1 dundi fokhagymagerezd
2 kisebb tojás
ételízesítő/só
bors
egy csokor medvehagyma
kevés olaj
4 dl alaplé/víz
3 nagy marék reszelt sajt
4 dl tejszín
2 ek liszt

tálaláshoz főtt spagetti tészta

A darált húst sóval-borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a zúzott fokhagymát.

A csokor medvehagymát felaprítjuk, és a felét belekeverjük a húsos masszába. Jól összegyúrjuk, majd enyhén nedves kézzel apró golyókat gyúrunk.

IMG_4864

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és belehelyezzük a húsgolyókat. Jól lepirítjuk minden oldalát, közben rázogassuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljanak. Felöntjük az alaplével (vagy húsleves kocka + víz) és néhány percig együtt főzzük.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzámerünk a forró léből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, majd a serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is és forráspontig főzzük. Ekkor beleszórjuk a felaprított medvehagyma másik felét, elkeverjük és levesszük a tűzről.

IMG_4867_2

Sós, lobogó vízben kifőtt spagettivel kínáltam. Jó étvágyat! 🙂

Facebook oldalamat itt találod! 🙂

Több ezer recept között böngéssz a Receptneked.hu oldalán! 😉