Sós falatok

Pogácsaszendvics

Szakítva a hagyományokkal, szimpla pogácsa helyett készíthetünk a vendégeknek mini szendvicseket is pogácsából. Mert tökéletes, mert cuki, mert finom! Sőt, gyerekzsúrra is tökéletes!

DSCF8564_4

Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem minden pogácsa alkalmas azért ilyen szendvicsek gyártására. A hajtogatott pogik például nem fogják magukat ilyen könnyen adni, az omlós fajta pedig szétmorzsálódik, mielőtt elkészülne a végeredmény. Viszont ezek a napokban készült maradékhasznosító pogácsák tökéletesen megfeleltek a célnak. Sőt, beleharapva úgy éreztem, hogy ezen pogácsák valódi küldetése az, hogy szendvicsekké váljanak.

Hozzávalók
néhány darab krumplis pogácsa
(Receptért kattints!)

szalámi/kolbász/sonka
vaj
sajt
saláta
paradicsom karika
paprika
majonéz, vagy bármilyen szósz
fogpiszkáló/saslik pálca

A kész pogácsákat, melyek egy 6,5 cm-es pogácsaszaggatóval lettek kiszaggatva, pont úgy használtam, mint egy szimpla zsemlét. Félbevágtam, megvajaztam, megpakoltam minden földi jóval, és rátettem a tetejét. A paradicsomkarikák pont illeszkedtek az apró pogikba. Érdemes egy fogpiszkálóval, vagy méretre vágott saslik pálcával átszúrni középen a szendvicseket, hogy biztosan ne csússzanak szét, amíg a vendégek megérkeznek. 😉

Na, kipróbálod?

Pogácsák, amikből nem lesz szendvics, de imádni fogod:

Sonkás pogácsa (nagyi recept)
(Receptért kattints a fotóra!)

sonkáspogi_2

Isteni lila hagymás pogácsa
(Receptért kattints a fotóra!)

DSCF8691

Medvehagymás-kókuszzsíros pogácsa
(Receptért kattints a fotóra!)

DSCF7206_2

Magyarország legnagyobb receptes portálján majdnem mindent megtalálsz!
Nézz körül itt is:

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?