Főétel Húsos Főétel Palacsinta

Gyros palacsintában

Ki mondta, hogy a gyrost kötelező pitában, tortillában, vagy tálként fogyasztani?

DSCF8789_2

Anyukám szokott ilyet csinálni, hogy jó vastag palacsintatésztába tölti a sok finomságot. Így tőle ellesve mi is néha így szoktuk, amikor épp nem pitára vágyunk. Történt ez a minap is. Úgyhogy nekiestem egy félig tönkölyös változatnak, jól megtömködtük, a fiúk és H. becsomagolva ették, én lazán félbehajtottam, és a kulturáltabb kés-villa párost részesítettem előnyben. 🙂 Bárhogy is, finom volt, és elfogyott.

Hozzávalók
kb. 8-10 db palacsintához
3 tojás
nagy csipet só
1-2 ek olaj
40 dkg liszt
(nálam 20 dkg finomliszt + 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
3 dl tej
3+2 dl ásványvíz

csirkemellfilé
gyros fűszerkeverék

jégsaláta
paradicsom
hagyma
kígyóuborka

tejföl/joghurt
fokhagyma

A tojást a sóval és az olajjal kikeverjük. A lisztet, a tejet és a 3 dl ásványvizet felváltva hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. Fél órára félretesszük “pihenni” a tésztát. Ezután átkeverjük, és a maradék 2 dl vízből annyit öntünk hozzá kevergetve, hogy ne legyen túl sűrű, de híg se. 🙂 Serpenyőt forrósítunk.

Én erre a célra a 32 cm átmérőjű nagy teflon serpenyőt használtam, ez nagyobb, mint a normál palacsintasütőm. Ha forró a serpenyő, kevés olajat csurgatunk bele, majd 2 merőkanálnyi tésztát egyenletesen elterítünk rajta, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.

A fűszerkeverékkel beszórt, felcsíkozott csirkemellet megsütjük.

A kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, picit lesózzuk, és pár percet állni hagyjuk. Lazán kinyomkodjuk a levét tejföllel és fokhagymával jól összekeverjük. Ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A palacsintatészta közepére helyezzük a zöldségeket, a felaprított húst, a tejfölös uborkával jól megpakoljuk. A tészta alját felhajtjuk, majd a tészta jobb, végül bal felét is ráhajtjuk, jól megmarkoljuk, és megesszük. 🙂

A gyros hús ezúttal is házi fűszerkeverékkel készült,
ennek a receptjét megtalálod a képre kattintva:

házi gyros fűszer

 Ha  mégis inkább a pitára esküszöl, ahhoz is van ám receptem! 😉

házi pita

Ha szívesen csatlakoznál Facebook-on is, itt megteheted:

regi

Recept recept hátán a Receptneked oldalán! Gyere  nézz be ide is!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?