Öt perc alatt összekavarós, pillekönnyű tésztájú villámsüti túróval és almával…
Nagyon el vagyok havazódva, festjük a lakást, és egyéb teendők is összejöttek, de már hiányzott, hogy süssek valamit. 🙂 A bontott túró adta magát, egy kósza alma is betársult, 6 évessel párat kevertünk rajta, és már ment is a sütőbe. Igazából 2-3 perc alatt is megvan, de most nem siettünk sehova. 🙂
Hozzávalók
2 tojás
15 dkg cukor
25 dkg túró
1 közepes alma
1 dl olaj
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
kis doboz tejföl
A túrót a cukorral villa segítségével összetörjük. Hozzáütjük a 2 tojást, beleszórjuk a pudingport, és alaposan elkeverjük. Mehet bele a nagy lyukú reszelőn lereszelt alma, ezt is beledolgozzuk. Adjuk hozzá az olajat, és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Végül a tejföllel lazítsuk fel. Mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe (32 x 22 cm), és tegyük a sütőbe.
Állítsuk 180 fokra (én nem melegítettem elő), és kb. 30 perc alatt (tűpróba) süssük készre. Hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük, és szórjuk meg porcukorral. (A fahéjas porcukor is szuperül fog passzolni hozzá!)
Az alma íze nem annyira érződik, viszont köztudott, hogy a zöldségek és gyümölcsök is lazítják a tésztát, így ez is (meg persze az olaj és a szódabikarbóna) segít abban, hogy ilyen igazán könnyű sütit kapjunk.
A vaníliás puding is sokat dob az ízén, de ha épp nincs otthon, akkor annyival több lisztet tegyetek bele.
A mákos-almás sütinél nem volt segítségem, így tudtam tartani a szintidőt 🙂
Kóstoltad már?
(Receptért katt a képre!)
Amit nem találsz meg a blogon, megtalálod
az egyik legnézettebb receptes portálon, itt:
HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK OLDAL ITT: