Desszert

Egyszerű meggyes-csokis piskóta

Szeretem mert gyors, mert egyszerű, mert a gyerekkoromban is ilyen piskótát sütött mindig anyukám, és mert olyan nagyon finom, puha a tésztája…. Az pedig, hogy a tésztájába mit teszünk, már igazán csak kedv és szezon kérdése. 😉

DSCF0015_2

Vannak hétvégék, amikor tényleg semmi másra nem vágyom, csak egy kis gyümölcsre, és egy jól bevált piskótára. Hamar kész van, rádobálunk némi gyümölcsöt, és mehet is a sütőbe, hogy utána lágy porcukorfelhővel bevonjuk, és az utolsó morzsáig mindig befaljuk. 🙂

Hozzávalók
4 tojás
15 dkg cukor
1 dl víz
1 dl olaj
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
legalább 0,5 kg magozott meggy
fahéj, őrölt gyömbér
2-3 ek cukor
10 dkg étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet kimagozzuk, 2-3 ek cukorral megszórjuk, őrölt fahéjjal és gyömbérrel meghintjük, kissé átforgatjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd a vizet. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, és sütőpapírral bélelt tepsibe (30×24 cm) öntjük a tésztát.

A tetejére rászórjuk a meggyet (a levét, amit kieresztett, ne), és durvára vágott csokit dobálunk rá. Betesszük a sütőbe, és tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük.

Ringlóval is finom! 😉

piskóta

Süss, főzz, fotózd le, küldd be, és indulj a nyereményért,
ami egy meseszép konyhai robotgép!

Részletekért KATT a képre! 😉

04_piros

Vélemény, hozzászólás?