Köret

Pácolt majonézes burgonyasaláta

A köretek leg-leg-legje. Imádom. Rántott húsokhoz, halhoz, grill ételekhez. Nyáron legszívesebben minden hétvégén ezt enném, sőt a karácsonyi asztalról sem hiányozhat nálunk…

majonézes burgonyasaláta

Ez egy tipikus “otthonról jött” recept, anyukám is így készítette már gyerekkoromban is, és most is, és én is így készítem. A néhány órás ecetes pác átjárja a krumplit, és a végeredmény fantasztikusan jó lesz. Eddig mindenki imádta, aki ilyet evett nálunk.

Hozzávalók
1 kg újburgonya
1 nagyobb fej lila hagyma


Pác
2 ek porcukor
2 ek ecet
kb. 1 liter víz

Öntet
1 ek porcukor
1 tk mustár
2 tk citromlé
4 ek majonéz
bors
1 nagy doboz (450 g) tejföl
(vagy egy picit több)

A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját. Felkarikázzuk, vagy felkockázzuk, és egy tálba pakoljuk. Az első réteget megsózzuk (ha nem elég sós a krumpli), szórunk rá vékony karikára vágott hagymát, majd újra krumpli, só, hagyma. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krumpli. Ezután az ecetben feloldjuk a porcukrot, felöntjük vízzel, és leöntjük vele a krumplit úgy, hogy ellepje. Lefedjük, és legalább 4 órára, de ha lehetőség van rá, egy egész éjszakára hagyjuk így a hűtőben.

Másnap leöntjük róla a levet. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e a krumpli, ha nem, akkor óvatosan sózzuk, és forgassuk át. A porcukrot a mustárral és a citromlével keverjük el, adjuk hozzá a majonézt, borsozzuk, és keverjük el a tejföllel is. Kóstoljuk meg, és alakítsuk kedvünkre (édesítsük, sózzuk, ki hogy szereti jobban). Ha kész, öntsük rá a hagymás krumplira, óvatosan forgassuk át, és tegyük tálalásig hűtőbe.

Jó étvágyat!

Facebook-on itt találsz:

regi

Ne maradj le a nyár legnagyobb receptversenyéről! Részletekért KATT a képre!

04_piros

Vélemény, hozzászólás?