Dupla csokis és meggyes-vaníliás muffinok. Mindehhez pusztán egy jól bevált muffin receptre van szükséged. És azt most meg is kapod.
Vannak dolgok, amiken nem szabad változtatni. Legalábbis az alapokon. Azon felül pedig nyugodtan variálhatunk, játszhatunk az ízekkel. Nekem a muffin is ilyen. Pár éve már, hogy rátaláltam a (nekünk) tökéletes muffin tészta receptjére TücsökBogár blogján, és nem tágítok tőle. Tömör, harapható, de nem az a fojtogatós fajta. Enyhén morzsálódós, a kapszliból könnyen kijön, szóval tényleg minden szempontból remek. Ebből a tésztából készült 2 féle muffin egy jótékonysági sütivásárra. Szerencsére mind elfogyott a többi más finom sütikkel együtt, úgyhogy elég sikeres napot tudhattunk magunk mögött. De nézzük a receptet.
Dupla csokis muffin
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
1 tk vanília kivonat
(vagy aroma)
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
2 púpozott ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 tk sütőpor
1-1,2 dl tej
Meggyes-vaníliás muffin
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
2-3 tk vanília kivonat
(vagy aroma)
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej
0,5 üveg magozott meggybefőtt
(friss, vagy fagyasztott meggy is jó)
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a vanília kivonatot, és alaposan elkeverjük. A liszthez adjuk a kakaóport és a sütőport (a fehér muffinnál a kakaópor kimarad értelem szerűen), és a tejjel felváltva adjuk a cukros-tojásos-vajas keverékhez. Alaposan kikeverjük. A kakaós tészta a plusz kakaópor miatt picit több tejet fog felvenni.
A csokis muffinokhoz a kakaós tésztába beleforgatjuk a durvára vágott étcsokit, a fehér tésztába pedig a meggyeket, melyeket én előtte vágódeszkán kissé még feldaraboltam.
A tésztát muffin papírral bélelt formába kanalazzuk (kb. a papír 3/4 részéig), és 200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere Facebook-ra is,
hogy mindig naprakész legyél!
Keress receptet Magyarország legnagyobb receptes oldalán!