Te + Én + 3 hozzávaló

Te + Én + Három jó barát

Arra gondolva, hogy mozgósítom az olvasói tábort, új “játékot” találtam ki. Egyelőre azt látom, hogy még nem óriási a tolongás, de bízom benne, hogy ez változni fog. Ha változni fog, rendszeres rovat lesz belőle.

A játék lényege igen egyszerű: egy kisorsolt olvasó megad 3 hozzávalót, amiből a többieknek (köztük nekem is) el kell készíteni egy ételt. Lehet az bármi, a lényeg, hogy mindhárom hozzávalónak szerepelni kell benne. Ezen kívül használható bármi más is, de ezek felhasználása kötelező!
Nem csak blogtalan olvasók játszhatnak velem, hanem azok is, akik blogolnak, és tegyék közzé bátran új bejegyzésként a receptet, küldjék el nekem a linket, hogy be tudjam tenni az oldalra. A recept összeállítására több nap áll rendelkezésre, kedd-szerda magasságában kiválasztásra kerül a 3 hozzávaló, és vasárnap estig lehet elküldeni a hahopihekonyhaja@gmail.com címre nekem.

Nagyon örülnék, ha minél többen csatlakoznátok! A cím is erre utal, hogy sütsz/főzöl Te is, meg én is. És segítségünkre van mindig 3 jó barát, azaz a mindig változó 3 hozzávaló.

A Facebook-on múlt héten kezdetét vette a dolog, Ilona nevű olvasóm volt az, aki megadhatta a hozzávalókat. Mégpedig a következők voltak: DARÁLT HÚS, TÚRÓ, TOJÁS

Nyilván ezekből a hozzávalókból nem tudtam desszertet készíteni, így egy május 1-jei vacsora lett belőle. Íme:


Túrós puliszka bolognai raguvaltúrós puliszka bolognai raguval

Hozzávalók:
Túrós puliszka:
15 dkg kukoricadara
0,5 liter víz
1,5 tk só
30 dkg túró

Bolognai ragu
60 dkg darált hús
1 üveg bolognai szósz
(nekem házi volt, amit ajándékba kaptam)
1 kis fej hagyma
só, bors

Tetejére
reszelt trappista sajt

A hozzávalókat olvasva joggal kérdezhetitek, hogy hol a tojás? 🙂 Elárulom, a házi trappista sajtban! Így már abszolút megállja a helyét a játékban, ugye? 🙂

A puliszkához a vizet a sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, néhány percig folyamatosan kevergetve összefőzzük. Belekeverjük a túrót, és lefedve legalább fél órát hagyjuk pihenni. Addig elkészíthetjük a bolognai ragut. Kevés olajon a kockákra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd ráöntjük a bolognai szószt, és puhára főzzük a húst. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük. A túrós puliszkát egy jénai aljára egyengetjük, rápakoljuk a bolognai ragut, és sajtot reszelünk a tetejére. 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Jó étvágyat hozzá!

A játékhoz ezen a héten csatlakozott Szeszi, alias Zsuzsa, Tímea és Ilona. Íme az ő alkotásaik:

Göngyölt fasírt Szeszitől

Szeszi

Túrós omlett bolognai raguval Timitől

Tímea

Túrógombóc húsmártásban Ilonától

Ilona

A receptek fotóival nyitottam egy Facebook albumot ITT. Itt megtaláljátok az egyes ételekhez a recepteket is! Érdemes megnézni, kipróbálni, nekem igen kedvemre való mindegyik!

És ha már úgyis a Facebook-on jártok, nyomjatok egy Tetszik-et, majd egy Követést, ha még nem tettétek volna meg, és máris csatlakoztatok hozzám! 😉 Következő héten pedig már a te recepted és fotód is felkerülhet, ha szeretnéd! Gyere, és alkoss velünk!

A KÖVETKEZŐ FORDULÓ 3 ÖSSZETEVŐJE, AMIT KÖTELEZŐ HASZNÁLNI
(de ezen kívül bármi más felhasználható):

CSIRKEMELL, CUKKINI, TEJSZÍN

Az elkészített ételekről készült fotókat és recepteket vasárnap este 21.00-ig várom a
hahopihekonyhaja@gmail.com címre!

Vélemény, hozzászólás?