Érdekességek

15 konyhai trükk

Egy kezdő háziasszonynak minden trükk új, és minden trükk hasznos. Ugyanakkor még az se kizárt, hogy a haladók is találnak olyan praktikát, amivel eddig nem találkoztak. Csemegézzetek bátran, és ha tetszik a bejegyzés, hozok még hasonlókat. 😉

1. Sok recept kezdődik azzal, hogy a lisztet morzsoljuk el a vajjal. Ha épp nincs késes aprítónk, ami tökéletesen végzi el ezt a munkát, akkor használjuk a reszelőnket. Noha én már dolgoztam így sima hűtőből kivett vajjal is, sokkal hatékonyabbak leszünk, ha kis időre fagyasztóba tesszük a vajat a reszelés előtt.

1

2. A lenti módszer elvileg naranccsal is működik, bár én még csak mandarinnal próbáltam. Mindenképp jópofa szerintem, narancs esetében pedig abszolút praktikus, mivel ott a héj sokkal ragaszkodóbb, mint a mandarinnál.

3

3. Ha mikrózzuk az ételt, sokan tapasztalhattátok, hogy nem melegszik át egyenletesen. Azonban ha a kép szerint helyezitek el az ételt a tányéron, egy lyukas kört formálva, sokkal gyorsabban és egyenletesebben fog átmelegedni.

6

4. Ha tiszta, átlátszó jégkockákat szeretnél kapni, akkor nincs más dolgod, mint hogy felforralt, és lehűtött vizet tegyél a fagyasztóba.

15

5. A befőttes üveg tetejét felesleges ütögetni, vagy a késeinkkel feszegetni. Ha van a kezünk ügyében egy gumikesztyű, csak bújjunk bele, és a tető megadja magát. /Ennek hiányában egy erősebb, vastagabb befőttes gumi is jó célt szolgálhat, én azzal szoktam felvenni a harcot a makacs tetők ellen./

14

6. Ha nem tudjuk, hogy a hűtőnkben megbúvó tojás valójában mióta bujkál, a legegyszerűbb trükk, amivel ezt megtudhatjuk, ha beletesszük egy üveg vízbe. Ha teljesen feljön a tetejére, már ne használjuk!

2

7. Érdemes néhány szem szőlőt is tartani a fagyasztóban, mert jó célt szolgál váratlan vendégek, de be nem hűtött borok esetén. Hamar gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről, nem mellesleg pedig igazán jól mutat a boros pohárban.

12

8. Ha egyszerre kell sok fokhagymát pucolnunk, erre is van egy jó módszer. Az egész fej fokhagymát egy tányérral kissé összenyomjuk, majd egy tálba tesszük, amit lezárunk, és nagyon-nagyon erősen elkezdjük rázni. Végül kiszedjük a héjtól megfosztott fokhagyma gerezdeket.

5

9. Ha túl sok mártást készítünk, és nem fogyna el, ne dobjuk ki. Fagyasszuk le jégkocka tartóban, és legközelebb használjuk, akár az új mártás “dúsítására”. Ugyanígy járhatunk el megmaradt pörkölt szafttal, vagy levesek levével is. Inkább ezeket használjuk, mint a bolti műkockákat.

4

10. A meggy/cseresznye magozása sosem tartozott a “szeretem” programjaim közé. 🙂 Lehet, hogy ezentúl másként lesz? Az idén mindenképp kipróbálom ezt a módszert.

9

11. A görögdinnyét “rácsozd” be, a kockákat öntsd tálba, és tálald.

7

12. A citromból a legmaximálisabban úgy tudjuk kinyerni a levét, ha a pulton kicsit rátenyerelve átgörgetjük. Ezután félbevághatjuk, és kifacsarhatjuk.

11

13. Biztos fordult már veled is elő, hogy tészta-, krumplifőzés, vagy egyéb teendők közben a víz kifutott. Ezzel az egyszerű trükkel ez többé nem történhet meg.

13

14. Van néhány olyan étel, amit nehéz, vagy lehetetlen tökéletesen felszeletelni. Ilyenkor jó célt szolgál egy darab cérna. Piskótához, sajthoz is kiváló.

10

15. Ha szeretnénk, hogy a salátánk napok múlva is még friss legyen, akkor használjuk az alábbi módszert: a salátát tegyük egy edénybe, helyezzünk rá egy papírtörlőt, és fedjük le. A papírtörlő gondoskodik róla, hogy az időközben kialakuló nedvességet beszívja, ezáltal sokáig frissen tartva a salátát.

8

A képek többször is befutottak az e-mail fiókomba, rendszeres kör e-mailt képezve, gondoltam megosztom veletek is. 😉 

*** 10 ÚJABB KONYHAI TRÜKK!!! ***

TIROL_3

HAHOPIHE KONYHÁJA A FACEBOOK-ON IS!

regi

GYERE, ÉS JÁTSSZ AZ ÉRTÉKES VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYÉRT!

kep

Vélemény, hozzászólás?