Érdekességek

10 újabb konyhai trükk

A konyhai trükk sorozat folytatódik (az előző sorozatot itt nézhetitek meg), mivel szerettétek, és kértétek. Újabb praktikákat olvashattok, próbáljátok ki.

Egy kezdő háziasszonynak minden trükk új, és minden trükk hasznos. Ugyanakkor még az se kizárt, hogy a haladók is találnak olyan praktikát, amivel eddig nem találkoztak. Csemegézzetek bátran.

1. Pár csepp citromlé miatt ne vágjuk fel a gyümölcsöt, hanem szúrjunk bele egy vastagabb tűt, és az így kapott lyukon keresztül csepegtessük ki a szükséges mennyiséget. Így a gyümölcs még jó pár napig eláll a hűtőben. 😉

citrom

2. A megkeményedett sajtot áztassuk tejbe, így másnapra újra fogyasztható lesz.

ShotType1_328x328

3. Ha a tejszínhabot felforralt, majd lehűtött tejszínből készítjük el, sokkal tartósabb lesz. Ám kalkuláljuk bele, hogy a felverés valamivel tovább tart majd.

tejszinhab

4. A száraz, formáját vesztett dióbelet ha néhány percig tejben forraljuk, visszanyeri alakját és friss ízét, felhasználhatóságát.

 

5. A hagymát könnyezés nélkül szeletelheted, ha a felszeletelés előtt néhány percre beteszed a mélyhűtőbe.

shutterstock_133816187_hagyma

6. Az élesztőt le is fagyaszthatod. Használat előtt szimplán hagyd felengedni (szobahőmérsékleten, vagy tedd előző este át a hűtőbe, és másnap használhatod is).

eleszto

7. Ha a serpenyőbe kevés sót szórunk, sütéskor nem spriccel ki az olaj.

TIROL_3

 8. Könnyen lehúzható a szárazkolbász bőre, ha előtte vízbe mártjuk.

kolbasz_kicsi

9. Ha kiürült a mustáros flakon, ne kapargasd, és legfőképp ne dobd ki!!! Mindig marad benne mustár, ezt jól tudjuk. Tegyünk hozzá olajat, ecetet, fűszereket, és alaposan rázzuk össze. Tökéletes salátaöntet lesz még belőle. 😉

0502013

10. Ha felhasználás előtt langyos vízben megmerítjük a salátaféléket és más leveles zöldségeket, előbújnak az addig rejtőzködő kukacok és bogarak. Ezután a zöldséget átmoshatjuk hideg vízben is.

images

Még több konyhai trükkért kattints!

HAHOPIHE KONYHÁJA A FACEBOOK-ON IS VÁR!

regi

NE HAGYD KI FEBRUÁRI RECEPTVERSENYÜNKET SE!

web

Vélemény, hozzászólás?