Non plus ultra

Mutatós darab az ünnepi asztalra…. Ha pedig Tante Fanny tésztával dolgozunk, még időt is spórolunk! 😉

Ez a süti minden évben jelen van az ünnepi asztalon… na nem nálunk, hanem tesóméknál. Ha szerencsénk van, még nekünk is jut belőle pár darab mindig. 🙂 Az idén azonban Tesó megkérdezte, nem csinálnám-e meg én. Gondoltam, legyen, de akkor gluténmentesen, hisz nincs már rendes lisztem itthon, az eszközeim is újak. Viszont a Tante Fannytól kaptam ajándékba néhány csomag kész tésztát, így fel is csillant hamar a szemem, hogy előszedem a régi sodrófámat és a nyújtólapomat. Ezeknek a tésztáknak az előnye, hogy más már megcsinálta helyettünk, nekünk csak a nyújtás-szaggatás marad, így jelentős időt tudunk megspórolni.

A non plus ultrák elkészültek, és szerintem egész kis formásak lettek. 🙂 Fémdobozba bezárva várják, hogy a család megegye….

A készítéshez ezt a fajta tésztát használtam:

Hozzávalók
1 csomag Tante Fanny linzer tészta
2 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
1 ek porcukor
sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A tojáshabot a kristálycukorral keményre verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot is. Az így kapott nyúlós, kemény habot habzsákba töltjük.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. (Alsó-felső sütés)

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, majd kis méretű kiszúróval korongokat szaggatunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A korongokra a habzsákból kis halmokat nyomunk.

A forró sütőbe tolva kb. 12-15 perc alatt szép világos színűre sütjük. Hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni.

Ha mindegyik kihűlt, 1-1 mokkáskanál sárgabarack lekvárral nagyon óvatosan összeragasztunk 2 db-ot.

3 cm átmérőjű kiszúróval dolgoztam, így lett kb. 140 db korongom, amelyből 70 db non plus ultra lett.

 

Facebook-on és Instagramon is megtalálsz, gyere, csatlakozz Te is!

 

Szólj hozzá!