DIY - Csináld magad! Ital

Tejszínes csokilikőr

Garantáltan finomabb, mint a bolti…. 😉

IMG_6679_2

Jól behűtve (vagy jégkockával) a társasági összejövetelek remek kísérője lehet. 🙂 Kevés hozzávalóra van szükség az elkészítéséhez, és nagyjából 15 percre. Aztán mehet az üvegbe.

Lévén, hogy itt a nyár, egyre többet vagyunk a kertben, fel-felbukkannak olykor a családtagok, vagy barátok, lehet grillezni, bográcsolni, társasozni, pókerezni, ki mit szeret. És úgyis akad mindig pár ember a csapatban, aki szereti a hasonló finomságokat. A házi pedig mindig jobb, mint a bolti, ezt jól tudjuk.

Karácsonykor készült már egy narancsos változat, ám ezúttal egy teljesen “natúr” tejszínes csokilikőrt mutatok nektek. Tegyétek a hűtőbe, és kapjátok elő, ha jönnek a vendégek! 😉

IMG_6685_2

Hozzávalók
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
30 dkg cukor
4 dl habtejszín
1,5-2 dl tej
4,5 dl vodka

Én most Boci csokit használtam, de bátran használhattok bármilyen étcsokoládét, fontos, hogy ne a silány csokit használjuk fel erre a célra hanem minimum 55-60%-os étcsokival dolgozzunk.

A tejszínt a tejjel és a cukorral egy lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Amikor forró, beletördeljük a csokoládét, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg szép sima nem lesz. Ekkor félrehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük hozzá a vodkát, majd töltsük üvegekbe az italt, és jól behűtve kínáljuk.

Facebook-on ITT találsz 🙂

Több ezer kipróbált olvasói receptre bukkanhatsz a Receptneked.hu oldalán!