Desszert Ital Menü

Jó reggelt turmix 2. + Kisokos

A turmixban az a jó, hogy bárki meg tudja csinálni. Nincs szükséged másra, mint némi gyümölcsre, tejre, és egy turmix gépre, vagy botmixerre. Ezeket a bejegyzéseket éppen ezért nem is szeretem sokáig taglalni, sokkal inkább ötletadó jellege van a dolognak. Ez itt például tartalmaz banánt, avokádót és epret is.

reggeli turmix

Hozzávalók
1/2 avokádó
1/2 banán
4-5 szem eper
csipet fahéj1-2 tk méz
1,5-2 dl tej

Mindent beleteszünk egy turmix gépbe, és némi zúgás kíséretében elkészítjük a turmixunkat. Kész. Ha valahol elakadtál volna mégis, írj, megbeszéljük! 😀
/A fotó – és a magam – kedvéért némi mogyorós gabonapehellyel szórtam meg/

És jöjjön a kisokos…

EPER: Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

BANÁN: Vitamintartalma nem híresen nagy, de némi A-, B-, C- (100 g-ban 12 mg) és E-vitamin azért van benne. B6-vitamin-tartalmának köszönhetően segít leküzdeni a vitaminhiányból adódó szédülést, és gyógyír lehet különböző bőrkellemetlenségekre, cserepes ajkakra és hajhullásra. 100 gramm banánban 374 kJ (88 kcal) energia rejtőzik, nagyjából kétszer annyi, mint az almában, körtében vagy narancsban. Egy átlagos méretű banán kalóriatartalma 140 kcal.

AVOKÁDÓ: Fogyasztása dietetikus hatású, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral, vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését.

FAHÉJ: A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást

FACEBOOK-on is megtaláltok, mégpedig ITT!

reggeli turmix

Vitaminforrás: hazipatika.hu, wikipédia

Vélemény, hozzászólás?