Pihe-puha, mákos, almás, vanília sodóval kínáld! 😉
Az alma adja meg ennek a sütinek azt a tökéletesen puha állagát, amiért mindenképp el fogod készíteni. Feltéve, ha szereted a mákot. De ha mégse szeretnéd, akkor készítsd például dióval, vagy a mák helyett használj lisztet, kevés kakaóport. A süti önmagában is zseniális (már-már szégyellem, hogy ennyit áradozok róla), de elárulom, hogy mi még nyakon öntöttük vanília sodóval. Ezzel felkerült rá a korona… És akkor még el se meséltem, hogy mindössze 2 perc munkám, és csupán 1 db tojásom van benne…. Na, jöhet a recept? 🙂
Hozzávalók
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is. Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni. 🙂
Én feleztem az adagot, és 16 cm-es tortaformában sütöttem. A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó. 😉 De bátran süthetitek más formában is.
JANUÁRI RECEPTVERSENY A RECEPTNEKED.HU OLDALÁN!