10 perces szuper egyszerű nasi – gyerekmunkában is elvégeztethető! 😉

IMG_9733_2

Igazából már nem is emlékszem, hogy honnan jött az ötlet, de nagyjából 2 hete bevillant, hogy valami puncsosat szeretnék enni.

 A megvalósításig most jutottam el, mikor is az oviból felhívtak, hogy H. lepkehimlős. Jaja, lepke. Pont annyira fogalmam sincs, hogy mitől lepke, mint ahogy azt se tudom, a bárányhimlő mitől bárány, de arról legalább hallottam már, át is éltem jómagam is, meg a a gyerekek egymás után ahogy a nagykönyvben meg van írva, na de lepke?

Na mindegy, ha lepke, hát lepke… szóval rohanás az oviba egy őrült pénteki fél nap után. S lévén, hogy uzsit úgyis ennie kell, gondoltam akkor kössük össze a kellemest a hasznossal. Ha már beteg, egyen sütit, plusz nekem is lesz egy új posztom a blogon! 🙂 Ráadásul sütött a nap, így még fotózni is tudtam, juhúúúú – ennyi jó van a himlőben. Egyébként meg kapja be. Mármint a himlő. 🙂 Még ilyet….

Na de ott tartottam, hogy süti. Vagyis nem süti, mert hát pont sütni nem kell. De finom! 🙂 Az a fajta, ami 10 perc alatt elkészül, majd ugyanennyi idő alatt jól el is fogy. Én fél adaggal dolgoztam, de ti ennyivel hozzá se lássatok, jöhet a dupla egyből! – ha mégis kevésre vágytok, felezzétek, kóstolónak megteszi!

Andi receptjével dolgoztam (link)

Ez itt süti…. meg Rezső… a macska, aki minden egyes alkalommal belemászik a fotómba. Olyan tök
szemtelenül, háttal, csak simán beleül. Tipikus öntörvényű macska 😀

IMG_9737_2

Hozzávalók
40-45 dkg darált babapiskóta
15 dkg kristálycukor
40 dkg baracklekvár
0,75 dl víz
7 dkg mazsola
1,5 csapott evőkanál kakaópor
rum aroma ízlés szerint

A miénk is majdnem pont ilyen lett, csak épp a mazsola hiányzott belőle. Már akinek hiányzott ugyebár, mert vannak finnyás egyedek a családban, akik ki nem állhatják. 🙂 Szóval jó fej voltam, és kihagytam belőle. De ti tegyetek bele nyugodtan, ha szeretnétek. 🙂

Daráljuk le a babapiskótát, egy keveset tegyünk félre a hempergetéshez.

A cukrot a lekvárral és a vízzel (na meg mazsola kedvelők a mazsolával) hozzuk forrásba. Pont annyira, hogy a cukor elolvadjon. Picit hagyjuk hűlni, majd keverjük össze a darált piskótával, a kakaóporral és a rum aromával.

Gyúrjunk golyókat a masszából és hempergessük meg a maradék darált piskótában. Hát nagyjából ennyi, tényleg nem igényel hatalmas tudományt, de én személy szerint szeretem az ilyen gyors és egyszerű recepteket.

Tipp: házi sült piskótából is elkészíthető

IMG_9725_2

FACEBOOK-on is kereshettek, sőt Instagramon is HahoPihe Konyhája néven!

A tárhelyet a Receptneked.hu biztosítja.

IMG_9739_2

Szólj hozzá!