Desszert Szülinapi torta Torta

Smarties torta (vaníliakrémmel)

Egy gyerek, 2 szülinap….

img_7085_2

Arra már rájöttem az évek alatt, hogy az 1 gyerek / 1 torta elv tökre nem működik. Tudom, az én hibám…. 🙂 Pedig esküszöm, hogy gyerekzsúrt pl. most rendeztem életemben először. Cserébe most úgy alakult, hogy a tágabb családi “mulatozás” maradt el, tehát az idén is ott tartunk, hogy 1 gyerek / 2 torta… 🙂

Az, hogy a gyereket egy egyénileg rászabott tortával a születésének napján (!) meglepem, ez már bevett szokás lett az elmúlt évek alatt. Az idei egy FOCILABDA torta volt, talán találkoztál vele a blogon. A 2. számú torta első gyerekzsúrunkra készült, így mindenképp olyat szerettem volna, ami kicsit színes, ami mutatós, ami “gyerekes”. Az alapkrémen nem változtattam, ugyanaz lett, mint a focis tortánál, mert B. ezt kérte. Vaníliakrém egyszerűen.

A torta elkészítését bátran ajánlom minden kezdő anyukának is, mert igazán nem kell hozzá kézügyesség, csak sok színes cukorka, sok ostyarúd, egy szupergyors tortakrém és egy tökéletes piskótaalap.

Hozzávalók
26 cm-es formához

4 tojás
200 g cukor a tojássárgájához
80 g cukor a tojásfehérjéhez
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
1 csomag sütőpor

Krém
8 dl tejszín
2 csomag Aranka vaníliás krémpor

Továbbá
Smarties cukorka
ostyarudak

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük kemény habbá verni. Amikor kezd nőni a térfogata, de még nem kemény, adjuk hozzá a 80 g cukrot és verjük keményre.

A sárgáját a 200 g cukorral fehérre keverjük. Hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadva csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a felvert tojáshabot óvatosan.

A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. Én úgy szoktam, hogy az aljára ráteszem a papírt és úgy csíptetem rá a karimát. Beleöntjük a formába a masszát és az előmelegített sütőbe téve kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Hagyjuk kihűlni, majd futtassunk körbe a peremén egy vékony pengéjű kést és vegyük le róla a karimát. Ha teljesen kihűlt, vágjuk 3-4 lapba (magasságától függően).

Krém készítése:

A tejszínt kezdjük el felverni. Amikor már nő a térfogata, de még nem kemény, szórjuk hozzá az Aranka port és így verjük teljesen keményre. Ha kész vagyunk, egy szuper jó krémet kapunk, amivel könnyen tudunk dolgozni, van tartása, nem folyik és persze roppant finom!

Ezzel a krémmel kenjük meg a piskótalapokat úgy, hogy hagyjunk a szélére és a tetejére is. Ha a tetejére nem jut, az nem akkora baj, de az oldalára jusson rendesen, mert ez a krém fogja “odaragasztani” a rudakat.

Ha körbekentük kívül is a krémmel, csak helyezzük rá az ostyarudakat körbe, végezetül pedig borítsuk be a tetejét színes cukorkával.

Kész. 🙂 Én mondtam, hogy nagyon egyszerű! 😉

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK-ON ÉS INSTAGRAMON IS!
Gyertek-gyertek! 🙂

A blogot a Receptneked.hu támogatja!