Desszert EPRES FINOMSÁGOK sütés nélküli édességek

Őrülten csokis pite – eperrel (sütés nélkül)

Brutálisan finom, úgyhogy mindenki csak saját felelősségére készítse el! :-p Szerintem a mennyországban ilyet osztogatnak.. 🙂

DSCF8836_2

Ez a süti úgy keletkezett, hogy egy kedves olvasóm, Eszter pár hete írt nekem Facebook-on. Idézem: “Ó kérlek, drága Pihe, csináld meg ezt egyszer. Oly szívesen látnék egy tőled származó képet róla!” És csatolt hozzá egy linket, mégpedig EZT. A napokban elérkezett ennek is az ideje, 9. házassági évfordulónkra, bár az idő nagyon szorított, mindenképp szerettem volna valami desszertet készíteni, és akkor nyúltam az említett videóhoz. Igaz, már az elején biztos voltam benne, hogy nem tudom 100%-ig tartani az előírásokat, mert nem volt minden készleten. 🙂 De ettől lett olyan “Pihés”… 😉

Hozzávalók
330 g kakaós, édes keksz
(eredetileg Oreo)
110 g olvasztott vaj
pár ek tej
(ha nem Oreo kekszet használunk)

Töltelék
20 dkg étcsokoládé (vagy tejcsoki)
1-2 ek porcukor
(tejcsokinál nem kell!)
10 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín

eper

DSCF8862

A kekszet késes aprítóba szórjuk, morzsásra őröljük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat, és összegyúrjuk. Kevés tejet adhatunk hozzá, hogy kellően összeálljon. (Ha Oreo kekszet használunk, a tejre nem lesz szükségünk, mert a kekszben lévő krém is segít, hogy összeálljon az alap.)

Egy piteformába egyengetjük a masszát úgy, hogy peremet is kialakítunk neki. Ezután elkészítjük a tölteléket. Az ét- és a fehér csokit 1-1 vastag aljú lábasba kockázzuk, az étcsokihoz ízlés szerint szórhatunk kevés porcukrot, majd felöntjük őket a tejszínnel úgy, hogy a tejszín 2/3-át az étcsokihoz, 1/3-át pedig a fehér csokihoz öntjük. Lassú tűzön felolvasztjuk mindkettőt.

A felolvadt étcsokit a kekszes “tésztára” öntjük, majd ide-oda belecsurgatjuk a fehér csokit is, és egy hústű segítségével márványossá húzkodjuk a krémet. Tisztított, szép eperszemeket nyomunk bele a krémbe, hagyjuk picit lehűlni, majd hűtőszekrényben pihentetjük legalább 2 órát.

Gyerekjáték elkészíteni, és tényleg isteni finom! 😉 Legközelebb kipróbálom oreo keksszel is azért. 🙂

Gyere Facebook-ra is, várlak! 😉

regi

Még több recept között böngészhetsz az ország legnagyobb receptes portálján!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Vélemény, hozzászólás?