Desszert Menü Torta

Virágok, katicák, kisvakond – torta kislányoknak

Ünnepnap a mai. Minilány 3 éves lett, és erre az alkalomra torta dukál. Csajos, cuki, virágos. Elmondása alapján legyen rajta “tacigogár” meg “pulipán”. És hogy mit kért még a szülinapjára? Semmit. 🙂 Hát nem egy áldott jó gyerek? Azt mondta ő csak tortát kér. Nem kér játékot, nem kér ruhát. Csak tortát. Hát kap. 🙂

Reggel közös ébresztőt tartottunk, énekeltük neki, hogy “Boldog szülinapot…” Kissé mufurc volt, így hátat fordítva picit vergődött az ágyikójában. Lehet, hogy a hamis hangok miatt, nem tudom. De viszonylag könnyen ébredő, így most sem tartott tovább 30 mp-nél, hogy végül kipattanjon. Tetszett neki a feldíszített lakás, villámgyorsan körbenézett a nappaliban álmos szemecskéivel, majd totál közönyös hangon megkérdezte: “Hol a tortám?” 🙂

Némi ügyeskedésre szükségem volt, lévén, hogy itthon dekkol a héten betegácsiban, de összejött a dolog. A katicabogarak és a tulipánok mellé odakerült még  a kisvakond is, aki a földtúrás tetején ácsorog. Szerintem cuki.

kisvakond torta

Hozzávalók
1 tojás
10 dkg cukor
1 csapott tk szódabikarbóna
1 dl olaj
2 dl tejszín /vagy 2,5 dl tejföl/
2 dkg kakaópor
20 dkg liszt

Töltelék
1 cs. vaníliás pudingpor
4+2 ek cukor
4 dl tej
25 dkg túró
10 dkg vaj

A piskóta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében összekeverjük, minden hozzávaló után alaposan eldolgozva. Vajazott, lisztezett formába öntjük a masszát, és 180 fokon tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük. Fel fog púposodni, picit meg fog repedni. Ha kihűlt, vágjuk le a tetejét, hogy egyenes felületet kapjunk. A leskalpolt részt villával (vagy kézzel) összemorzsoljuk, ebből lesz a vakondtúrás. A piskótát 2 részre vágjuk.

Az első piskótalapra házi mogyorókrémet kentem, arra került a vaníliás túrókrém.

Töltelék: a pudingot a 4 ek cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot, és az egészet besűrítjük. Félretesszük hűlni. A túrót 2-3 ek cukorral villával összetörjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a puha, de nem folyós vajat, és habverővel összedolgozzuk. Mehet bele a legalább langyosra hűlt puding is, és ezzel is alaposan összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, porcukorral még javíthatunk rajta. Ezzel a krémmel megtöltjük a tortát, illetve ha kész, az egészet körbekenjük vékonyan, hogy a marcipán burkolatot könnyebben fel tudjuk helyezni.

Burkolat, figurák marcipánból készültek gél állagú színezővel.

A torta burkolásához kinyújtottam a marcipánt, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kört szaggattam bele, melyet a borításkor a torta felső részére igazítottam. Ez segített megtartani a kialakított mini vakondtúrást, melyet a torta tetejéből levágott piskótatörmelékkel alakítottam ki.

Az apró virágokat nagyon egyszerűen oldottam meg, 5 pici gömböcskét gyúrtam,
körbe egymáshoz illesztettem, és lelapítottam. Közepükbe szórócukor került.

Star Wars torta fiúknak itt!

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK-on IS! 😉

Vélemény, hozzászólás?