Desszert Menü sütés nélküli édességek

Tejberizs pudinggal

Egyszerűből még jobbat tipikus esete… Tejberizzsel elég nehéz mellé lőni ott, ahol gyerekek  vannak. Mert azért a legtöbbjük ezt szereti. És gyanítom nem tévedek, ha ezt mondom a felnőttek jelentős részére is. Mi legalábbis imádjuk. Natúr változatban elkészítve én fahéjjal, család többi 3 tagja szigorúan kakaóval (esetleg lekvárral). Most egy pudingos verzió készült, ami “pucéran” is marha fincsi… 🙂 De megdobhatjuk egy kis friss eperrel, vagy reszelhetünk rá étcsokoládét, rontani  biztos nem fog az összhangon.

vanília pudingos tejberizs

Hozzávalók
1 liter tej
1-2 ek vaj
csipet só
10 dkg cukor
20 dkg rizs
1 cs. főzős vaníliás pudingpor
2 dl tej
A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként megkevergetve, de lefedve lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, és folytonos keverés mellett a rizshez öntjük. Összefőzzük, és ezzel el is készült a desszert/uzsonna/tartalmas leves utáni második fogás.
Jó étvágyat hozzá! 😉
vanília pudingos tejberizs

3 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?