Mindenki buzgón készül a Karácsonyra. Én se különb… De álljunk meg egy pillanatra, és a sok édesség közé csempésszünk egy kis sósat is. 3 perc összegyúrás, fél óra pihi, és adagonként 8-10 perc alatt ki is sül. Közte mást se kell tenni, mint kinyújtani, felcsíkozni, becsavarni. Nem nagy kunszt! És a vendégek hálásak lesznek, mert sokszor jobban esik ez, mert már mindenki kezd megcsömörleni a sok beiglitől és társaitól! 😉
Amikor a narancsos golyókat készítettem, vittem ilyet is a buliba. Ez fogyott el legelőször! 😉
Hozzávalók: (kb. 25 rúdhoz)
25 dkg liszt, 1 tk só, csipet cukor, 1,5 dl víz, 1/4 élesztő, 1,5 ek olívaolaj, fűszer (most fokhagyma granulátum, oregano és kakukkfű)
Az élesztőt a langyos vízben feloldjuk, ha szárítottat használunk akkor csak azt is adjuk a liszthez, és minden keverjünk jól össze, gyúrjuk egybe. Ha kész, fél óra pihi meleg helyen. A sütőt előmelegítjük 250 fokra! Lisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval (vagy pizzavágóval, késsel – ez esetben nem lesz hullámos a széle) felcsíkozzuk, megfogjuk a csíkok 2 végét, és ellentétes irányban betekerjük, így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. A forró sütőbe toljuk, és kb. 8-10 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha még mártogatóst is csinálunk mellé, plusz pontokat zsebelhetünk be! 😉
Eredetileg nálam így készült a grissini. Aztán készült már paradicsomos és spenótos változat is.
Áldott, Békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
Szeretettel, HahoPihe