Desszert Menü sütés nélküli édességek

Kekszes pudingos szelet

Ha a küllem alapján kellett volna most meghoznom a döntést, nem teszem fel ezt a képet a blogra 🙂 Viszont nagyon fincsi, úgyhogy igen, mégis itt a helye. Az egyszerű, de nagyszerű tipikus esete, még egy gyerek is vidáman elkészítheti némi szülői felügyelettel. Tehát egyszerű és nagyszerű, mellette pedig ronda és finom. Ha nektek is voltak otthon olyan délutánok még gyerekként, amikor úgy ettetek volna valami nassolni valót, de olyat, amihez lehetőleg nem kell zaklatni anyát, akkor talán nálatok is porondon volt a pudingos keksz. Háztartási kekszet beleöntöttük egy tálba, némi tejet locsoltunk rá, és nyakon borítottuk csokipudinggal. Ezután már csak meg kellett várni, amíg megdermed, és kanállal kiszedtük, jó esetben még tejszínhab is került a tetejére.
Nos a tegnapi sütit ezek az otthoni gyerekkori emlékek, valamint TücsökBogár bohóc szeletje ihlette meg. Bár végül egyáltalán nem olyan lett, mint az övé, mert ez-az hiányzott a konyhámból. Nézzük, hogyan is készült.
Hozzávalók
négyszögletű vajas keksz
(háztartási is megteszi)
némi tej a locsoláshoz
Csokis réteg
1 cs. főzős csokipuding
4 dl tej
4 ek cukor
Vaníliás réteg
4 dl tejszín
1 cs. főzés nélküli vaníliás puding
Tetejére
1 dl tejszín/tej
10-15 dkg ércsokoládé
dekor cukor
Egy négyszögletű tepsi alját (30×20) kitesszük kekszekkel. Meglocsoljuk kevés tejjel. (Nem muszáj meglocsolni, viszont akkor a puding réteget még forrón öntsük rá mindenképp). A csokipudingot a szokott módon elkészítjük. A port a cukorral és némi tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni, és ha felforrt, hozzáöntjük a csokis masszát, majd az egészet addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezt ráöntjük a kekszekre, majd ennek a tetejére újra kekszeket pakolászunk.
Ismét meglocsoljuk a kekszeket, majd a tejszínt elkezdjük felverni. Félúton hozzászórjuk lassanként a vaníliás pudingport, és az egészet addig keverjük, amíg szép sűrű krémet nem kapunk. Ezt rásimítjuk a kekszekre, majd újabb réteg kekszet pakolunk rá, melyet ismét meglocsolunk tejjel.
Az 1 dl tejet/tejszínt felforraljuk, majd beledobjuk a kockákra tördelt étcsokoládét, és kevergetjük, amíg az összes csoki fel nem olvad, és sima krémet nem kapunk. Ezt szintén még melegen ráöntjük a kekszekre, és kedvünk szerint dekoráljuk. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb neki egy egész éjszaka, higgyétek el, másnapra a legtutibb, de tapasztalat mondatja velem, hogy aznap is elpusztítható 🙂
Tapasztalat: ha nem locsolgatjátok tejjel, akkor minden bizonnyal sokkal szebben fognak látszani a rétegek, mert nem ázik el a keksz ennyire, mint nálam. Viszont ha nem locsoltok, mindenképp hagyjátok egy éjszakára a hűtőben a sütit, hogy meg tudjon puhulni a keksz. Mi már aznap terveztük enni, ezért segítettem rá a puhulásra. Továbbá nem kötelező a vaníliás és a csokiréteg közé kekszet tenni. Viszont bárhogy is fog kinézni (látjátok, az enyém se épp látványos…), az utolsó morzsáig el fogja pusztítani a család, ezt garantálom! Jó nassolást!
bohóc_2

Vélemény, hozzászólás?