Adott volt egy sütőtök a kamra kövön, meg egy csomag feta a hűtőben. Aztán gép bekapcs, DV blogját áttanulmányoztam, rákerestem a hozzávalókra, és ezt találtam Most, hogy elkészült, szinte biztos vagyok benne, hogy apának nem fog ízleni
Szerintem fincsi, egy kicsit talán savanykás, ezt annak tudom be, hogy nem “fajtiszta” fetát használtam, hanem sajnos csak utánzatot… Ettől függetlenül szerintem finom, sőt mielőtt beugráltak a számba, cseppentettem rá pár csepp tökmagolajat (új szerzemény, örök hála érte Tesóméknak, hogy megismertettek vele), és szerintem nagyon sokat dobott rajta.
Kb. 1 dl langyos vízben feloldom az élesztőt. A lisztben elmorzsolom a vajat, hozzáadom a joghurtot, sózom. Majd szépen apránként hozzáteszem az élesztős vizet. Azért apránként, mert liszttől függően lehet h. még az 1 dl is sok, de az is lehet, h. kevés szóval figyeljük, hogy veszi fel a tészta. Ezután tegyük langyos helyre, és 1,5 órát pihentessük. Amíg pihen kockázzuk apróra a sütőtököt, vágjuk a hagymát félbe, majd vékonyan szeleteljük. Kevés olajon a tököt és a hagymát pároljuk puhára, kicsit oda is éghet, az se baj. Ha kész, villával törjük össze a sütőtököt, majd adjuk hozzá a fetát. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként kb. 20×30 cm-esre nyújtjuk, feléig megkenjük a töltelékkel, és a hosszanti oldalán szorosan feltekerjük. Bő ujjnyi vastagságúra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra pakoljuk. 15 perc alatt megsütjük.